John Abraham

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
John Abraham
Johnnyabrahama.jpg
Abraham in 2009
Lair (1972-12-17) 17 Dhésèmber 1972 (umur 46)
Mumbai, Maharashtra, India
PakaryanActor lan Modhèl
Taun aktif2003–saiki
Sana jaringanjohnabraham.com

John Abraham ya iku aktor filem lan modhèl saka India kang lair tanggal (1972-12-17) 17 Dhésèmber 1972 (umur 46).[1] dhèwèké miwiti kariré dadi model, John Abraham dadi salah sijining artis kang paling laris ning India.[1] Saka model dhèwèké ngembangaké kariré dadi artis.[1] Film JISM dadi filem kaping pisan kang diperanaké déning dhèwèké ning Bollywood.[1] Film kang dirilis nalika taun 2003, anggawe dhèwèké dadi artis anyaran.[1] Sawisé iku, dhèwèké main peran ning filem kang judhulé SAAYA nalika taun 2003 lan filem romantis PAAP.[1] Film-filem mau lumayan sukses ning pasaran.[1]

Nalika taun 2005, liwat filem kang judhulé WATER, jenengé ora namung kondhang ning India, nanging uga kondhang ning njoba India.[1] Ora namung iku, filem mau uga bisa dadi nominasi ning kategori Best Foreign Language Film nalika ajang Oscar ke-79.[1]

Ora namung njegur ning donya akting lan model, manta pacangané aktris India Bipasha Basu iku uga laris dadi bintang iklan.[1][2] Amarga nyadar manawa dhèwèké bisa kapan baé bubar ning pagaweané saiki, dhèwèké kang kondhang dadi priya paling seksi versi E! News miwiti donya bisnis.[1] Salah sawijining pagawean anyaré ya iku dadi prodhuser filem sarta mbuka bisnis fashion, karo ngetokaké produk gaweané dhéwé, JA.[1]

Dhèwèké priya gagah kang duwé otot.[2] Dhèwèké ora nyenengi tato, dhèwèké ngangep manawa tato iku ngerusak awaké lan ngelarani.[2] Abraham nentang terang-terangan kabèh aksi kang ana gayutané karo kang ngerusak awak, kaya ta anggawe tato ning awak.[2] Anggawe tato ning awak bisa anggawe efek liya ning awak, dhèwèké wegah manawa lara amarga tato.[2] Kanggo dhèwèké, awak iku aset kanggo kabèh manungsa kang kudu dijaga saapik-apiké.[2] Dhèwèké sok ulah raga kanggo njaga awaké lan njaga awaké kanthi intensif.[2] Dhèwèké uga jarang nekani acara-acara pista.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l berita John Abraham dipununduh tanggal 25 Agustus 2011
  2. a b c d e f g h berita John Abraham dipununduh tanggal 25 Agustus 2011