Johann Wolfgang Döbereiner

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Johann Wolfgang Döbereiner (13 Desember 1780 - 24 Maret 1849) minangka kimiawan Jerman sing nyiptaake Hukum Triade Dobreiner kanggo ngelompokake unsur didasarna utawa pambeda saka massa atome.Saka hukume sing diciptana ana Hitungan Rerata Unsur yaiku unsur Kasiji lan Unsur Katelu Ditambah lan banjur Dibagi loro.Engkuk Hasile kudu cedek karo unsur kaloro

Kauripan lan pakaryan[besut | besut sumber]

Dheweke dadi guru besar ing Universitas Jena ing 1810; dheweke uga sinau kimia ing Strasbourg.

Karya[besut | besut sumber]

  • Deutsches Apothekerbuch . Vol 1-3 Balz, Stuttgart 1842-1848 edisi Digital dening Universitas lan Pustaka Negara Düsseldorf
  • Hukum Triade Dobreiner

Wacan tambahan[besut | besut sumber]