Joaquín Correa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Joaquín Correa
Katerangan priangga
Jeneng dawa Carlos Joaquín Correa
Tanggal lair (1994-08-13) 13 Agustus 1994 (umur 25)
Papan lair Juan Bautista Alberdi, Argentina
Dhuwur 1.88 m (6 ft 2 in)
Posisi main Attacking midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Sevilla
Angka 11
Karir nom
River Plate
Renato Cesarini
Estudiantes
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2012–2014 Estudiantes 53 (3)
2015–2016 Sampdoria 31 (3)
2016– Sevilla 38 (4)
Tim nasional
2017– Argentina 2 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 7 February 2018.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 13 June 2017

Carlos Joaquín Correa (lair 13 Agustus 1994) ya iku pemain bal-balan profésional Argèntina sing main kanggo klub Spanyol Sevilla FC minangka glandhang nyerang.

Klub karir[besut | besut sumber]

Estudiantes[besut | besut sumber]

Lair ing Juan Bautista Alberdi, Tucumán, Correa dituduhaké River Plate, Renato Cesarini lan Estudiantes nalika isih enom. Piyambakipun miwiti debut kapisan ing tim kasebut nalika tanggal 19 Mèi 2012, kanggo Duván Zapata menang 0-3 nglawan Banfield kanggo kejuaraan Primera División.

Correa ngétung gol profésional kang pisanan ing 10 Mèi 2014, netting pisanan ing 3-0 ménang nglawan San Lorenzo. Piyambakipun uga tampil ing tim kasebut sajroné Copa Sudamericana taun kasebut, kanthi skor 2-1 menang nglawan Peñarol tanggal 15 Oktober.

Sampdoria[besut | besut sumber]

Tanggal 16 Desember 2014, Correa dilih menyang Sampdoria klub Sèri A kanthi bayaran US $ 10 yuta.[1] Piyambakipun nandhatangani kontrak papat taun setengah nalika tanggal 9 Januari,[2] nampi jersey nomer 8.

Correa miwiti debuté ing Samp ing 15 Fèbruari 2015, kanthi mundhut 1-2 ing Chievo.[3] Loro-lorone digunakaké sajroné mangsa pisanan, piyambakipun pindhah nomer 10 ing mangsa kampanye 2015-16, lan wiwit diwiwiti kanthi luwih rutin.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Estudiantes transfiere a Correa en 10 millones de dólares" [Estudiantes transfer Correa for 10 million dollars] (ing basa Spanyol). Estudiantes de La Plata. 16 December 2014. Diarsip saka sing asli ing 20 December 2014. Dijupuk 21 November 2016. 
  2. "Benvenuto Joaquin: Correa alla Sampdoria fino al 2019" [Welcome Joaquin: Correa to Sampdoria until 2019] (ing basa Italia). UC Sampdoria. 9 January 2015. Dijupuk 21 November 2016. 
  3. "Chievo 2–1 Sampdoria". Football-Italia. 15 February 2015. Dijupuk 21 November 2016.