Jim Henson

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jim Henson
Henson ing sawijine adicara
Henson ing Emmy Award 1989
LairJames Maury Henson
(1936-09-24)24 Sèptèmber 1936
Greenville, Mississippi, AS
PatiMèi 16, 1990(1990-05-16) (umur 53)
New York City, New York, AS
Dikremasi; abu disebar ing cerak Taos, New Mexico, AS
WiyataNorthwestern High School
Alma materUniversity of Maryland, College Park (BS)
PakaryanJuru gawé golékan tangan, artis, kartunis, penemu, penulis naskah, sutradara, produser
Taun aktif1954–1990
Kondhang ingJuru Gawé The Muppets (1955–90)
Parté pulitikPartai Demokrat (Amerika Serikat)
Anggota pahemanJim Henson Foundation
The Jim Henson Company (1958–90)
Jim Henson's Creature Shop (1979–90)
BojoJane Henson (o. 1959–90)
AnakBrian Henson
Lisa Henson
John Henson
Heather Henson
Cheryl Henson
BebungahCourage Conscience Award
Emmy Award
Disney Legend Award

Jim Henson (lair ing Greenville, Mississipi, AS, 24 September 1936 – pati ing New York, AS, 16 Mei 1990) yaiku salah sijiné juru kang gawé golèkan saka Amèrika Sarèkat.[1] Dhèwèkè uga nggagas sawijiné pagelaran télévisi kang paling misuwur ing donya.

Lelakon urip[besut | besut sumber]

Henson lair ing taun 1936, Dhèwèkè gedhé ing sawijiné kutha cilik, Leland, Mississipi, AS, panggonan bapake makarya minangka agronomi marang pamrentahan. Nalika dhèwèkè ing kelas lima, bapaké nyambut gawé ing Washington lan kulawargané pindah menyang Maryland. Ing praja iki, dhèwèkè seneng marang télévisi nalika lungguh ing pawiyatan madya.

Ing musim semi 1954, sadurungé dhèwèkè mlebu ing Universitas Maryland, sawijiné setatsiun télévisi mbutuhaké wong kanggo manggung ing panggelaran golékan bocah-bocah. Sejatiné dhèwèkè ora pati kasengsem marang golékan nanging dhèwèkè péngin manggung ing télévisi saèngga dhèwèkè njupuk kemayaran iki.

Pawiyatan[besut | besut sumber]

Karya[besut | besut sumber]

  • Sam dan Friends (1976)
  • Sesame Street (1969)
  • The Muppet Show (1976)
  • Jim Henson's The Storyteller (1970-1980)

Kapustakan[besut | besut sumber]

  1. Susanto, Ready (2004). 100 Tokoh Abad ke-20 Paling Berpengaruh. Bandung: Penerbit Nuansa. kc. 145. ISBN 9799481414.