Jenglot Pantai Selatan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jenglot Pantai Selatan
230px
poster filem
DisutradaraniRizal Mantovani
DiprodhuseriOdy Mulya Hidayat
Ditulis déningAlim Sudio
DibintangiTemmy Rahadi
Debby Ayu
Wichita Satari
Framli Nainggolan
Febriyanie Ferdzilla
Zidni Adam
Buanergis Muryono
Dibabar déningMaxima Pictures
Tanggal metu
17 Fèbruari 2011
NagaraIndonesia

Jenglot Pasisir Selatan ya iku filem horor Indonesia kang dirilis nalika tanggal 17 Fèbruari 2011 disutradarai déning Rizal Mantovani dibintangi Temmy Rahadi lan Debby Ayu.[1]

  • Produser: Teddy Sudiono, Yoen K, Wahyani Kuswandari, Deliana R Ardisasmita, Ody Mulya Hidayat[1]
  • Sutradara: Rizal Mantovani[1]
  • Penulis: Alim Sudio[1]
  • Ingkang maragani: Temmy Rahadi, Debby Ayu, Wichita Satari, Framly Nainggolan, Febriyanie Ferdzilla, Zidni Adam[1][2]
  • Tanggal edar: Kamis, 17 Pebruari 2011[1]

Sinopsis[besut | besut sumber]

Film horor lan seksi iki ning sepuluh menit pisanan bisa anggawe para penontoné wedi, nanging amarga ceritané kang akiré para paragané mati kabèh anggawe filem iki mbosenaké.[2] Diwiwiti nalika tinemu karo wujud kang wagu, kaya ta kéwan reptil kang medeni lan anggawe ribut masarakat pasisir selatan.[2] Yang membuat Jenglot tersebut béda, dia tidak seperti batang kayu pada umumnya, kulitnya masih lunak, Nanging jenglot mau kaku kaya ta wis diawetaké déning dukun Jenglot karo banyu kembang.[2] lan dukun mau mbalikaké jenglot mau maring segara.[2]

Randy, Temmi, Denisa, lan Josh ngarepaké supaya bisa ngerasakaké liburan kang rame ning pasisir eksklusif: pasisir perawan, kang nembé baé dituku déning pangusaha enom kanggo dikembangaké dadi papan wisata.[1] Ora nan kang ngira manawa ning salah sawijining désa paling cedhak saka kana lagi ana ribut-ribut amarga ana makluk aneh, kang karan Jenglot déning masarakat ning désa iku, jenglot mau ngorong karo getih manungsa.[1] Jenglot kang bisa ketangkap iku dipercaya dadi penjaga pasisir selatan.[1] Jenglot iku akiré diculaké ning segara lan miwiti luruh sapa baé kang ngotori kasucian pasisir mau.[1]

Kabèh paraga mati kena Jenglot.[2] Mbah Gayat, dukun lokal, kang nguculaké Jenglot mau maring segara jebul sengaja supaya Jenglot bisa mangan lan bisa ngubah wujudé lan manfaataké jisim salah sijining kurbané.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j film jenglot pasisir selatan dipununduh tanggal 28 Agustus 2011
  2. a b c d e f g jenglot pasisir selatan dipununduh tanggal 28 Agustus 2011