Jeblugan pipa lenga ing Ijegun, Nigeria 2008

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Péta sing nuduhaké lokasi Lagos (dibunderi abang) ing Nigeria.

Ing dina Jemuwah, 16 Mèi 2008 ana pipa lenga sing njeblug ing Ijegun, Nigeria. Digagas yèn sawijining rénovasi dalan njalari sawijining pipa lenga bumi bocor lan njeblug ing Ijegun, sawijining kutha cilik sajabaning Lagos, ibukutha Nigéria. Sanajan pamaréntah Nigéria celathu yèn kurban jiwané saiki 10 jiwa, Palang Abang Nigéria nyatakaké yèn kurbané cacahé minimal 100 jiwa.

Pipa lenga bumi iki retak nalika sawijining wahana pambangunan kanthi ora sengaja kena iku lan sawisé iku njeblug ngasilaké bola geni, mawa bbm mili ing dalan. Minimal omah 12 dadi kobong, lan para murid mlayu metu saka sawijining sekolah ing cedhak kono sing uga diancam. Miturut para saksi mata, ana uga para murid antarané para kurban jiwa.

Para patugas pamadhem kobongan wis matèni geniné lan uga wis ana usaha nglumpukaké wong-wong sing dadi kocar-kacir sawisé kacilakan iki.

Kacilakan kaya mangkéné kerep kedadéan ing Nigéria, nanging lumrahé gawéan para durjana sing kepéngin nyolong bbm iki utawa para téroris kamangkan kadadéan dina iki bener-bener kacilakan waé katoné.

Pranala njaba[besut | besut sumber]