Jebel Dosha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jebel Dosha
JebelDosha1.jpg
Kapèl watuné Thutmose ka-III
Jebel Dosha kapernah ing Sudan
Jebel Dosha
Katuduhaké ing Sudan
PernahNorthern State, Sudan
TlatahNubia
Koordhinat20°30′N 30°18′E / 20.500°N 30.300°E / 20.500; 30.300Koordhinat: 20°30′N 30°18′E / 20.500°N 30.300°E / 20.500; 30.300
JinisPanepèn

Jebel Dosha ya iku watu pasir kang mongol ing pinggiring Kali Nil, ing pinggir kulon kali antarané Soleb lan Sedeinga ing Nagara Pérangan Lor ing Sudan. Wujudé ya iku kapèl pahatan watu Thutmose III, mèmper karo Kuil Ellesyia kontèmporèr sarta sawatara prasasti lan wukiran ana ing watu saka jaman Karajan Mesir Anyar .[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Susie Green; ‘Creating a Virtual Reconstruction of the Seti I Inscription at Jebel Dosha’; Sudan & Nubia 17 – 2013; pp. 18-23.