Jebel Dosha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jebel Dosha
JebelDosha1.jpg
Kapèl watuné Thutmose ka-III
Jebel Dosha kapernah ing Sudan
Jebel Dosha
Katuduhaké ing Sudan
Pernah Northern State, Sudan
Tlatah Nubia
Koordhinat 20°30′N 30°18′E / 20.500°N 30.300°E / 20.500; 30.300Koordhinat: 20°30′N 30°18′E / 20.500°N 30.300°E / 20.500; 30.300
Jinis Panepèn

Jebel Dosha ya iku watu pasir kang mongol ing pinggiring Kali Nil, ing pinggir kulon kali antarané Soleb lan Sedeinga ing Nagara Pérangan Lor ing Sudan. Wujudé ya iku kapèl pahatan watu Thutmose III, mèmper karo Kuil Ellesyia kontèmporèr sarta sawetara prasasti lan wukiran ana ing watu saka jaman Karajan Mesir Anyar . [1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Susie Green; ‘Creating a Virtual Reconstruction of the Seti I Inscription at Jebel Dosha’; Sudan & Nubia 17 – 2013; pp. 18-23.