Jean-Paul Gaultier

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jean-Paul Gaultier.

Jean Paul Gaultier ya iku perancang mode asal Perancis.[1] senajan luwih dikenal minangka perancang mode, dhèwèké ora mung ngrancang busana larang kanggo pria lan wanita, nanging uga nyediakake sandhangan balet, sandhangan kanggo film, lan uga adol minyak wangi.[1] Jean-Paul Gaultier lair ing Arcueil, Prancis tanggal 24 April 1952.[1] Gaultier ya iku anak tunggal saka pasangan akuntan kang ngarep-arepake dhèwèké dadi sawijining guru Spanyol.[2] gawéane minangka perancang didayani déning simbahe ya iku Marie Garrabe, sawijining penghipnotis lan ahli pengobatan alternatif kang ndorong dhèwèké sinau nramcang lan gawé sketsa.[2] Gaultier sadar ngenani bakate mau sawise enyuk ukuman saka gurune amarga sawijining penari ya iku Folies Bergere kang gawé dhèwèké kudu mlaku ngubeng sekolah kanthi nggambar sekolah.[2] Nanging ukuman mau malah gawé dhèwèké dadi sadar duwéni bakat nggambar.[2] Gaultier bolos saka sekolah amarga nggambar koleksi mode kang dikirimake ng pirang-pirang omah mode.[3] Ing taun 1970, dia dadi asisten saka perancang Pierre Cardin. Sawise iku, dhèwèké nyambut gawé marang Jacques Esterel.[3] Ing taun 1974, Gaultier nambut gawé manèh marang Pierre Cardin lan dhèwèké dikirim ing Manila.[3]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c (Inggris)American Heritage Dictionary (2004). The Riverside dictionary of biography. Houghton Mifflin Harcourt. ISBN 978-0-618-49337-1. Hal.309
  2. ^ a b c d Inggris)Cole, Shaun; Claude J. Summers, "[www.glbtq.com/arts/gaultier_jp.html Gaultier, Jean-Paul]", glbtq: An Encyclopedia of Gay, Lesbian, Bisexual, Transgender, and Queer Culture, 23 November 2004. Diakses pada 9 Mei 2010.
  3. ^ a b c (en)"Jean Paul Gaultier". 2010.  |first1= kurang |last1= ing Authors list (pitulung)