Menyang kontèn

Javier Perez-Capdevila

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Javier Perez-Capdevila (lair tanggal 7 Fèbruari 1963) iku sawijining ilmuwan, matématikawan lan profesor Kuba, sing dikenal kanggo ngenalaken operasi campuran campuran set kabur, ing antarané kontribusi teoretis liyane kanggo matemátika kabur, uga ngenalaken konsep tenaga kerja. kompetensi kanthi metode kanggo ngukur.

Kontribusi ilmiah utama[besut | besut sumber]

Saking konsep indeks utawi koefisien kecukupan ingkang dipunandharaken dening Jaume Gil Aluja ing taun 1996, kathah ingkang saged kedadosan kecukupan. Kanggo ngatasi masalah kasebut, Pérez Capdevila ngenalake konsep overweight ing adaptasi, koefisien fuzzy kanggo koefisien kecukupan sing padha lan koefisien tiebreaker sing disetel kanggo koefisien kecukupan sing padha, sing ditetepake kanthi presisi, kanggo mbongkar ing jumlah kasus sing ora ditemtokake kanthi koefisien kecukupan sing padha. metu teori babagan kecocokan calon kanggo profil prasetel

Dibangun operasi saka campuran fuzzy set, ngendi saka unsur alam beda unsur anyar dipikolehi karo derajat tartamtu saka gadhahanipun.

Ing bidang matématika terapan, dheweke wis entuk kemajuan penting babagan evaluasi efek ekonomi lan kontrol spesies asing sing nyerang eksotis, lan dheweke wis entuk kontribusi teoritis sing penting. Dheweke wis nyumbang kanggo konsep keuntungan individu saka spesies asing sing nyerbu eksotis, keuntungan kolektif saka spesies asing sing nyerang eksotis, analisis biaya-manfaat priori saka spesies asing sing nyerang eksotis, analisis biaya-manfaat posteriori saka spesies asing sing nyerang eksotis., uga cara kanggo ngrampungake analisis kasebut.

Ing bidang organisasi, nggunakake campuran set kabur lan metode analisis lan sintesis teoritis, nyinaoni definisi kronologis kompetensi, lan menehi definisi anyar babagan iki (Kompetensi (organisasi)), sing nggampangake pangukuran. Adhedhasar kasunyatan ilmiah iki, Perez-Capdevila mbangun algoritma kerja kanggo ngukur kompetensi saka persepsi manungsa lan mbangun peta (nemtokake), nyedhiyakake klasifikasi wong adhedhasar unsur kompetensi, nyedhiyakake prosedur kanggo nggandhengake kompetensi lan gaji, lan mbangun simulator sing ngubungake kompetensi karo produktivitas lan kualitas karya.

Dheweke nggawe cara kanggo nemtokake hubungan antarane kompetensi kerja lan gaji, sing ngevaluasi kerugian sing bisa diasilake amarga kekurangan kompetensi (apa sing kerja utawa profesional). Kanthi cara sing padha, dheweke nggawe piranti simulasi kanggo nggayutake kompetensi karo produktivitas karya lan kualitas karya.

Kritik babagan cara analisis SWOT (Kekuwatan, Kesempatan, Kelemahane lan Ancaman) ditindakake. Miturut Perez-Capdevila, panggunaan opsi winates kanggo netepake dampak, uga bobot sing padha ing antarane kabeh Kekuatan, Kesempatan, Kelemahane utawa Ancaman. Miturut dheweke, model sing ora cocog karo kasunyatan. Dheweke ngusulake prosedur alternatif kanggo nindakake analisis iki, ing ngendi dheweke ngatasi masalah inkonsistensi sing bisa diasilake ing voting pakar.

Dheweke ngarahake studi pisanan babagan persepsi ilmu pengetahuan lan teknologi sing ditindakake ing Kuba, njupuk konteks provinsi Guantanamo ing ngendi dheweke manggon, lan dadi peneliti ing studi pisanan babagan evaluasi kelestarian ing Kuba], kanthi kolaborasi karo sawetara universitas Kuba lan Spanyol.

Kontribusi loro konsep anyar: bali potensial lan Imigrasi potensial, kang aplikasi dimaksudaké kanggo proses repopulation saka gunung Kuuban.

Dheweke wis nulis sawetara buku lan artikel ilmiah ing antarane "The Age of Knowledge", "Definition, Takeran lan peta kompetensi tenaga kerja" lan "Ilmu lan teknologi saka sudut pandang populer".

Anugrah lan bédané[besut | besut sumber]

  • Bebungah Nasional Akademi Ilmu Kuba, yaiku Bebungah paling dhuwur sing dianugerahi dening Akademi Ilmu Pengetahuan Kuba marang para ilmuwan Kuba kanggo asil sing relevan kanthi dampak nyata.
  • Urutan (bedane) "Carlos Juan Finlay": Iki minangka pangenalan ilmiah paling gedhe sing diwenehake ing Kuba. Penghargaan iki dianugerahi dening Dewan Negara Republik Kuba kanggo warga Kuba lan manca kanggo ngakoni manfaat sing luar biasa kanggo kontribusi sing penting kanggo pangembangan Ilmu Pengetahuan Alam utawa Sosial, kanggo kegiatan ilmiah utawa riset sing wis nyumbang banget kanggo kemajuan ilmu. lan kanggo mupangate manungsa.
  • Seal Peringatan "Antonio Bachiller y Morales": Penghargaan paling dhuwur sing diwenehake dening Masyarakat Ilmu Informasi Kuba kanggo kontribusi sing cocog kanggo Manajemen Kawruh, ing babagan teori lan ing praktik.
  • Segel Kehormatan "Pemalsu Masa Depan": Dianugerahi dening Presidensi Nasional Brigade Pemuda Teknik Kuba kanthi cara sing luar biasa kanggo kapribaden ilmiah sing luar biasa.
  • Distinction Juan Tomás Roig, kanggo luwih saka 30 taun layanan, ing pangenalan kanggo merit ngrambah kaya buruh disambung kanggo chore ngelmu ing sawetara cabang ekonomi lan saka urip sosial negara.
  • Gelar kehormatan (akademik) Profesor Yayasan COMFENALCO Kolombia.

Sumber[besut | besut sumber]