Jas kacang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Mantel surplus militer, diprodhuksi kanggo Angkatan Laut AS

jas kacang (utawa peacoat, kacang jaket, jaket pilot, Reefer jaket) iku sawijining jas njaba, umume saka angkatan laut wool, [1] iki rusak dening nelayan saka Eropah lan mengko Amérika navies . [2] Jaket kacang polong ditondoi nganggo lengen dawa cekak, lapel sing amba, ngarepan dobel, asring tombol kayu, logam utawa plastik gedhe, lan kanthong vertikal utawa slash. [3] Referensi jaket kacang katon ing koran Amerika paling ora wiwit taun 1720-an, [4] lan rendering modern isih njaga desain lan komposisi asli. Mantel jembatan yaiku jas kacang polong sing nganti tekan paha, lan dadi seragam khusus kanggo petugas lan kepala petugas cilik . Jaket reefer kanggo petugas [5] [ora referensi] lan kepala petugas cilik, lan padha karo desain dhasar nanging biasane duwe tombol emas lan epaulet . Mung pejabat sing nganggo epaulet.

[2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "US Navy-style Pea ("P") Coat". US Wings Inc. 2008. Diarsip saka sing asli ing 2007-10-17. Dibukak ing 2007-12-31.
  2. a b Josh Williams (2013). "The History of the Pea Coat". Tails. Dibukak ing 2014-01-07.
  3. Stilson, Sam (2007). "The Perfection Of The Pea Coat". The Soko. Dibukak ing 2007-12-31.
  4. Boston Gazette, Iss. 22, May 9–16, 1720, p.3
  5. "What is a Reefer Jacket?". 2015-04-22. Dibukak ing 2019-11-11.