Jamie Vardy

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Jamie Vardy
Jamie Vardy 2018.jpg
Vardy pemain bal Leicester City ing timnas Inggris taun 2018
Katerangan priangga
Jeneng dawa Jamie Richard Vardy[1]
Tanggal lair (1987-01-11) 11 Januari 1987 (umur 34)[2]
Papan lair Sheffield, Inggris
Dhuwur 5 ft 10 in (1.79 m)
Posisi main Penyerang
Katerangan klub
Tim saiki
Leicester City
Angka 9
Karir nom
2002 Sheffield Wednesday
2003–2007 Stocksbridge Park Steels
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2007–2010 Stocksbridge Park Steels
2010–2011 F.C. Halifax Town 37 (26)
2011–2012 Fleetwood Town 36 (31)
2012–saiki Leicester City 191 (72)
Tim nasional
2015–saiki Inggris 19 (6)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 16:56, 20 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 15:06, 17 January 2018 (UTC)

Jamie Richard Vardy ( Gill;umur 11 Januari 1987) ya iku pamain bal-balan profèsional Inggris sing main minangka striker kanggo klub Liga Utama Leicester City F.C. lan tim nasional Inggris.[1]

Sawisé dirilis déning Sheffield Wednesday ing umur nembelas taun, Vardy miwiti karir senior ing klub Stocksbridge Park Steels, dadi pamain pisanan ing 2007 lan nglakoni telung mangsa sadurungé gabung klub Liga Utama North F.C. Halifax Town ing taun 2010. Nyithak 25 gol ing debuté, dhèwèké menang kanugrahan "Player's Player of the Year", banjur pindhah menyang klub Premier Conference, Fleetwood Town ing wulan Agustus 2011 kanggo béya sing ora ditepungi. Dhèwèké nyithak 31 gol liga ing mangsa kapisan ing tim anyar, lan menangaké pangaji "Player of the Year" minangka pamenang.[4]

Ing wulan Méi 2012, Vardy nandatangani kontrak kanggo Leicester City ing Championship kanggo béya transfer rekaman non-liga £ 1 yuta, lan mbantu tim menang Kajuwaran ing 2014. Ing mangsa Liga Premier 2015-16, dhèwèké nyithak gol ing sewelas Tetandhingan liga kanthi urut, ngilangi rekor Ruud van Nistelrooy, lan dipilih minangka pamain bal-balan Liga Utama Mangsa lan FWA Pamain Paling Apik klub Leicester. Vardy miwiti debut internasionalé ing Juni 2015 lan kapilih dadi pamain timnas Inggris ing UEFA Euro 2016.[4]

Jroning Angka[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Panampilan lan gol adhedhasar klub, mangsa lan kompetisi
Klub Mangsa Liga Piyala FA Piyala Liga Eropah Liyané Gunggung
Dhivisi Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol
FC Halifax Town 2010–11 NPL Premier Division 33 23 3 1 1 1 37 25
2011–12 Conference North 4 3 4 3
Gunggung 37 26 3 1 1 1 41 28
Fleetwood Town 2011–12 Conference Premier 36 31 6 3 0 0 42 34
Leicester City 2012–13 Championship 26 4 2 0 1 1 0 0 29 5
2013–14 Championship 37 16 1 0 3 0 41 16
2014–15 Liga Primèr Inggris 34 5 2 0 0 0 36 5
2015–16 Liga Primèr Inggris 36 24 1 0 1 0 38 24
2016–17 Liga Primèr Inggris 35 13 2 0 1 0 9 2 1 1 48 16
2017–18 Liga Primèr Inggris 37 20 3 2 2 1 42 23
2018–19 Liga Primèr Inggris 34 18 0 0 2 0 36 18
2019–20 Liga Primèr Inggris 35 23 1 0 4 0 40 23
2020–21 Liga Primèr Inggris 34 15 4 0 0 0 4 2 42 17
Gunggung 308 138 16 2 14 2 13 4 1 1 352 147
Gunggung karir 381 195 25 6 14 2 13 4 2 2 435 209

Nagara[besut | besut sumber]

Panampilan lan gol adhedhasar Tim nasional lan taun
Tim nasional Taun Panampilan Gol
Inggris 2015 4 0
2016 10 5
2017 5 1
2018 7 1
Gunggung 26 7

Gol Internasional[besut | besut sumber]

Dhaptar gol internasional dicithak déning Jamie Vardy
Nomer Surya Papan Main Mungsuh Angka Asil Kompetisi Ref.
1 26 Maret 2016 Olympiastadion, Bérlin, Jérman 5 Flag of Jerman Jerman 2–2 3–2 Kekancan
2 29 Maret 2016 Wembley Stadium, London, Inggris 6 Flag of Nèderlan Nèderlan 1–0 1–2 Kekancan
3 22 Mèi 2016 Stadhion City of Manchèster, Manchèster, Inggris 7 Flag of Turki Turki 2–1 2–1 Kekancan
4 16 Juni 2016 Stadhion Bollaert-Delelis, Lens, Prancis 9 Flag of Wales Wales 1–1 2–1 Euro 2016
5 15 Novèmber 2016 Stadhion Wembley, London, Inggris 14 Flag of Sepanyol Sepanyol 2–0 2–2 Kekancan
6 26 Maret 2017 Stadhion Wembley, London, Inggris 16 Flag of Litowen Litowen 2–0 2–0 Kuwalifikasi Piyala Donya 2018
7 27 Maret 2018 Stadhion Wembley, London, Inggris 21 Flag of Itali Itali 1–0 1–1 Kekancan

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Jamie Vardy(dipunundhuh tanggal 25 Januari 2018)
  2. "Player Profile". F.C. Halifax Town. Diarsip saka sing asli ing 25 January 2018. Dibukak ing 7 July 2011. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  3. Worrall, Frank (2016). Jamie Vardy: The Boy from Nowhere. John Blake Publishing. p. 2. ISBN 978-1-78606-117-1.
  4. a b Jamie Vardy(dipunundhuh tanggal 25 Januari 2018)