Jamie Vardy

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jamie Vardy
Jamie Vardy 08 sierpnia 2015 (cropped).jpg
Vardy pemain bal Leicester City taun 2015
Katerangan priangga
Jeneng dawa Jamie Richard Vardy[1]
Tanggal lair (1987-01-11) 11 Januari 1987 (umur 32)[2]
Papan lair Sheffield, Inggris
Dhuwur 5 ft 10 in (1.79 m)
Posisi main Striker
Katerangan klub
Tim saiki
Leicester City
Angka 9
Karir nom
2002 Sheffield Wednesday
2003–2007 Stocksbridge Park Steels
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2007–2010 Stocksbridge Park Steels
2010–2011 F.C. Halifax Town 37 (26)
2011–2012 Fleetwood Town 36 (31)
2012– Leicester City 191 (72)
Tim nasional
2015– Inggris 19 (6)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 16:56, 20 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 15:06, 17 January 2018 (UTC)

Jamie Richard Vardy ( Gill;umur 11 Januari 1987) ya iku pamain bal-balan profèsional Inggris sing main minangka striker kanggo klub Liga Utama Leicester City F.C. lan tim nasional Inggris.[1]

Sawisé dirilis déning Sheffield Wednesday ing umur nembelas taun, Vardy miwiti karir senior ing klub Stocksbridge Park Steels, dadi pamain pisanan ing 2007 lan nglakoni telung mangsa sadurungé gabung klub Liga Utama North F.C. Halifax Town ing taun 2010. Nyithak 25 gol ing debuté, dhèwèké menang kanugrahan "Player's Player of the Year", banjur pindhah menyang klub Premier Conference, Fleetwood Town ing wulan Agustus 2011 kanggo béya sing ora ditepungi. Dhèwèké nyithak 31 gol liga ing mangsa kapisan ing tim anyar, lan menangaké pangaji "Player of the Year" minangka pamenang.[4]

Ing wulan Méi 2012, Vardy nandatangani kontrak kanggo Leicester City ing Championship kanggo béya transfer rekaman non-liga £ 1 yuta, lan mbantu tim menang Kajuwaran ing 2014. Ing mangsa Liga Premier 2015-16, dhèwèké nyithak gol ing sewelas Tetandhingan liga kanthi urut, ngilangi rekor Ruud van Nistelrooy, lan dipilih minangka pamain bal-balan Liga Utama Mangsa lan FWA Pamain Paling Apik klub Leicester. Vardy miwiti debut internasionalé ing Juni 2015 lan kapilih dadi pamain timnas Inggris ing UEFA Euro 2016.[4]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Jamie Vardy(dipunundhuh tanggal 25 Januari 2018)
  2. "Player Profile". F.C. Halifax Town. Diarsip saka sing asli ing 25 January 2018. Dijupuk 7 July 2011. 
  3. Worrall, Frank (2016). Jamie Vardy: The Boy from Nowhere. John Blake Publishing. k. 2. ISBN 978-1-78606-117-1. 
  4. a b Jamie Vardy(dipunundhuh tanggal 25 Januari 2018)