James Clifford

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

James Clifford ya iku ahli antropologi saka Pennsylvania, Amérikah Sarékat, kalairan taun 1945[1][2]. James olèh pendhidhikan saka ing Haveford College taun 1967 (BA), Stanford University (MA) taun 1968, lan Harvard University (Ph.D.) taun 1977[2]. James naté mélu panlitian antropologis ing Prancis lan Kaledonia Anyar[1]. Karya-karya antropologis kang ditulis déning dhèwèké ya iku antarané Person and Myth: Maurice Leenhardt in the Melanesian World taun 1982, Writing Culture: The Poetics and Politics of Ethnography (1986) minangka éditor, The Predicament of Culture: Twentieth-Century Ethnography, Literature, and Art taun 1988, lan Routes: Travel and Translation in the Late Twentieth Century taun 1997[2]. Pisumbangané kang paling kawentar ya iku ajudul Writing Culture ing taun 1986 minangka 'pagerakan’ post-modhèrn lan post-strukturalis ing antropologi[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c Amit, Vered, (ed.) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. kk. 126–127. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. a b c "James Clifford" (PDF). People UCSC. Dijupuk 2017-12-22.