Jacques Offenbach

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jacques Offenbach

Jacques Offenbach utawi Jacob Offernbach (miyos tanggal 20 Juni 1819 - seda tanggal 5 Oktober 1880 nalika yuswanipun 61 taun) punika satunggiling komposer Jerman saha pemain cello ingkang dados salah setunggal pelopor operet. Piyambakipun salah setunggaling komposer musik populer ingkang paling berpengaruh ing Éropah abad kaping-19.

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  • Ardoin, John. The Tales of Offenbach (online)
  • Faris, Alexander. Jacques Offenbach. London: Faber & Faber, 1980. ISBN 0-571-11147-5
  • Faris, Alexander in: Les contes d'Hoffmann. EMI Records
  • Gammond, Peter. Offenbach. London: Midas Books, 1980

Pranala Njawi[besut | besut sumber]