J. Keith Hart

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

J.Keith Hart ya iku ahli antropologi saka Manchester, Karajan Manunggal, kalairan ing taun 1943[1]. Keith Hart naté olèh pandhidhikan pawiyatan luhur ana ing University of Cambridge (BA) ing taun 1964. Sabanjuré olèh gelar Ph.D. ing tuan 1969[2][3]. Panlitian antropologis kang linakonan déning Keith ya iku ana ing Ghana (taun 1965), kapuloan Cayman (taun 1970), lan Afrika Kidul (taun 1998 nganti 1999)[3]. Karya-karya akademis kang sinerat déning dhèwèké ya iku antarané The Political Economy of West African Agriculture (taun 1982) lan Money in an Unequal World (taun 1999)[1][3]. Keith iki kawentar ing jagat antropologi Inggris minangka antropolog popularis. Dhèwèké fokus ing bab èkonomi minangka aktivitas réalistis manungsa lan idé filosofi. Pakaryan ètnografi kang kapisan ya iku bab migran ing Ghana[2].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 325. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. a b "Keith Hart – The Memory Bank". thememorybank.co.uk (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-16. 
  3. a b c "Prof Keith Hart". www.up.ac.za (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-16.