Jèl

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Botol gel rambut sing diganti

Gel minangka semi-solid sing bisa duwe sifat mulai alus lan ringkih nganti angel lan angel. [1] [2] Gel ditegesi minangka sistem salib sing diencerke kanthi substansial, sing ora ana aliran nalika ana ing negara sing stabil. [3] Gel wis ditemtokake sacara fenomenologis minangka bahan alus, padhet utawa padhet sing kasusun saka rong komponen utawa luwih, sing siji cairan, saiki ana jumlah sing akeh. [4]

Kanthi bobot, gel biasane cair, nanging tumindak kaya padatan amarga jaringan silang silang telung dimensi ing cairan kasebut. Yaiku crosslinking ing cairan sing menehi gel strukture (atose) lan menehi kontribusi kanggo tongkat perekat ( teken ). Kanthi cara iki, gel minangka dispersi molekul cairan ing medium padhet. Tembung gel digawe dening ahli kimia Skotlandia abad kaping-19, Thomas Graham kanthi motong saka gelatine .

[5]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Khademhosseini A, Demirci U (2016). Gels Handbook: Fundamentals, Properties and Applications. World Scientific Pub Co Inc. ISBN 9789814656108.
  2. Seiffert S, ed. (2015). Supramolecular Polymer Networks and Gels. Springer. ASIN B00VR5CMW6.
  3. Ferry, John D. (1980). Viscoelastic Properties of Polymers. New York: Wiley. ISBN 0471048941.
  4. Almdal, K.; Dyre, J.; Hvidt, S.; Kramer, O. (1993). "Towards a phenomenological definition of the term 'gel'". Polymer Gels and Networks (ing basa Inggris). 1 (1): 5–17. doi:10.1016/0966-7822(93)90020-I.
  5. Harper, Douglas. "Online Etymology Dictionary: gel". Online Etymology Dictionary. Dibukak ing 2013-12-09.