János Zápolya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
János I
Szapolyai János fametszet.jpg
Raja Honggari
Panjenengan1526–1540
Pamakuthan11 November 1526
LeluhurLouis II
PanerusFerdinand I
János II Sigismund Zápolya
Voivode Transilvania
Panjenengan1511–1540
PanerusJános II Sigismund Zápolya
Lair2 Fèbruari 1487
Szepesváralja, Karajan Hungary (kini Spišské Podhradie, Slowakia)
Surud22 Juli 1540
Sebeş, Transilvania (kini di Rumeni)
GariniIsabella Jagiellon
PutraJános II Sigismund Zápolya
BapaStephen Zápolya
IbuHedwig dari Cieszyn
Tapak tangan

János Zápolya utawa János Szapolyai (Basa Kroasia: Ivan Zapolja, Basa Hungaria: Szapolyai János or Zápolya János, Basa Rumania: Ioan Zápolya, Cithakan:Lang-sk, Basa Serbia: Jovan Zapolja/Јован Запоља; 2 Fèbruari 1487 – 22 Juli 1540) ya iku Raja Hongaria (minangka János I) saka taun 1526 nganti 1540. Kekuasaane ditentang déning Ferdinand I kang uga ngeklaim gelar Raja Hongaria.[1] Sadurungé dinobatake minangka raja, dhèwèké njabat dadi Voivode Transilvania.

Rujukan[besut | besut sumber]