János Zápolya

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
János I
Szapolyai János fametszet.jpg
Raja Hongaria
Panjenengan 1526–1540
Pamakuthan 11 November 1526
Leluhur Louis II
Panerus Ferdinand I
János II Sigismund Zápolya
Voivode Transilvania
Panjenengan 1511–1540
Panerus János II Sigismund Zápolya
Lair 2 Februari 1487
Szepesváralja, Kerajaan Hungary (kini Spišské Podhradie, Slowakia)
Surud 22 Juli 1540
Sebeş, Transilvania (kini di Rumania)
Garini Isabella Jagiellon
Putra János II Sigismund Zápolya
Bapa Stephen Zápolya
Ibu Hedwig dari Cieszyn
Tapak tangan

János Zápolya utawa János Szapolyai (Basa Kroasia: Ivan Zapolja, Basa Hungaria: Szapolyai János or Zápolya János, Basa Rumania: Ioan Zápolya, Cithakan:Lang-sk, Basa Serbia: Jovan Zapolja/Јован Запоља; 2 Februari 1487 – 22 Juli 1540) ya iku Raja Hongaria (minangka János I) saka taun 1526 nganti 1540. Kekuasaane ditentang déning Ferdinand I kang uga ngeklaim gelar Raja Hongaria.[1] Sadurunge dinobatake minangka raja, dheweke njabat dadi Voivode Transilvania.

Referensi[sunting | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=János_Zápolya&oldid=997410"