János Zápolya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
János I
Szapolyai János fametszet.jpg
Raja Honggari
Panjenengan 1526–1540
Pamakuthan 11 November 1526
Leluhur Louis II
Panerus Ferdinand I
János II Sigismund Zápolya
Voivode Transilvania
Panjenengan 1511–1540
Panerus János II Sigismund Zápolya
Lair 2 Fèbruari 1487
Szepesváralja, Karajan Hungary (kini Spišské Podhradie, Slowakia)
Surud 22 Juli 1540
Sebeş, Transilvania (kini di Rumeni)
Garini Isabella Jagiellon
Putra János II Sigismund Zápolya
Bapa Stephen Zápolya
Ibu Hedwig dari Cieszyn
Tapak tangan

János Zápolya utawa János Szapolyai (Basa Kroasia: Ivan Zapolja, Basa Hungaria: Szapolyai János or Zápolya János, Basa Rumania: Ioan Zápolya, Cithakan:Lang-sk, Basa Serbia: Jovan Zapolja/Јован Запоља; 2 Fèbruari 1487 – 22 Juli 1540) ya iku Raja Hongaria (minangka János I) saka taun 1526 nganti 1540. Kekuasaane ditentang déning Ferdinand I kang uga ngeklaim gelar Raja Hongaria.[1] Sadurunge dinobatake minangka raja, dhèwèké njabat dadi Voivode Transilvania.

Rujukan[besut | besut sumber]