Iwak garing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Iwak garing minangka cara pangawetan panganan nganggo cara tradisional kayata pangatusan, pangasepan lan panguyahan iwak nganggo angin lan srengenge garing. Panganan pangatusan minangka metode pengawetan paling tuwa ing donya, lan iwak garing duwe umur panyimpenan pirang-pirang taun. Cara kasebut murah lan efektif ing iklim sing cocog; gaweyane bisa ditindakake nelayan lan kulawarga, lan produk sing diasilake gampang diangkut menyang pasar.

Iwak sing rata dikeringake ing srengenge ing Madagaskar
Macam-macam iwak garing ing Imphal, Manipur, India

Galeri[besut | besut sumber]