Istana Kumamoto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Istana Kumamoto (熊本城 Kumamoto-jō?) yaiku istana Jepang ing pucuk gunung sing ana ing Chūō-ku, Kumamoto, Préfèktur Kumamoto.[1] Iku istana sing gedhe lan duwe bèntèng sing apik. Menara bèntèng (天守閣 tenshukaku?) minangka rekonstruksi beton sing diwangun ing taun 1960,[1] nanging sawetara bangunan kayu tambahan tetep ana ing istana asli. Istana Kumamoto dianggep salah siji saka telung istana utama ing Jepang, bebarengan karo Istana Himeji lan Istana Matsumoto.[2] Telulas struktur ing kompleks istana kasebut ditetepake minangka Important Cultural Property.[1]

Sejarah[besut | besut sumber]

Sejarah Istana Kumamoto tanggal 1467, nalika bèntèng digawe Ideta Hidenobu.[1] Ing taun 1496, bèntèng kasebut ditambahi dening Kanokogi Chikakazu.[1] Ing taun 1588, Katō Kiyomasa mindhah menyang inkarnasi awal Istana Kumamoto..[1] Saka taun 1601 nganti 1607, Kiyomasa nggedhekake kraton kasebut, malih dadi kompleks kastil kanthi 49 menara, 18 gerbang turret, lan 29 gerbang cilik.[1] Menara kastil sing luwih cilik, dibangun sawise njaga, duwe sawetara fasilitas kalebu sumur lan pawon.[1] Ing taun 1610, Istana Honmaru Goten rampung diwangun.[1] Komplek kastil iki ukurane kira-kira 1.6 kilometres (0.99 mi) saka wetan mangulon, lan ukuran 1.2 kilometres (0.75 mi) saka sisih lor mangidul. Bèntèng jaga dhuwuré udakara 30.3 metres (99 ft).

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i O'Grady, Daniel. "Kumamoto Castle – 熊本城". Japanese Castle Explorer. Dibukak ing 2018-05-01.
  2. "The Three Famous Castles of Japan". Kobayashi Travel Service. Dibukak ing 2018-05-01.

Pranala njaba[besut | besut sumber]