Ismawan Darso Suwarno

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ismawan Darso Suwarna ya iku salah sawijining tokoh pulitik. Lair ing kutha Solo, 10 Agustus 1954, dhèwèké ngrampungaké pendhidhikan SD lan SMP ing Solo lan SMA ing Semarang.[1] Naté kuliah ing Fakultas Peternakan UNDIP, nanging ora nganti rampung. Taun 1974, dhèwèké mandhégani bisnis babakan pariwara lan saiki dadi pimpinan PT Supra Advertising. Tahun 1981 kanthi saiki, dadi Persatuan Perusahaan Periklanan Indonesia (P3I) Jateng. Aktif ing KNPI Jateng saka 1974, dadi Wakil Ketua kanthi 1979. Banjur Ing periodhe 1979-1982 dadi ketua KNPI Jateng. Dadi penasihat KNPI Jateng saka 1982 nganti saiki. Dhèwèké duga aktif Ing Angkatan Muda Pembaharuan Indonesia (AMPI) saka taun 1976-1983.

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

  1. SD Solo
  2. SMP Solo
  3. SMA Semarang
  4. Fakultas Peternakan UNDIP

Karir[besut | besut sumber]

  1. Pimpinan PT Supra Advertising (1974)
  2. Pimpinan Persatuan Perusahaan Periklanan Indonesia (P3I) Jateng (1981)
  3. Wakil Ketua KNPI Jateng (1974-1979)
  4. Ketua KNPI Jateng (1979-1982)
  5. Penasehat KNPI (1982-saiki)
  6. Wakil Ketua Angkatan Muda Pembaharuan Indonesia (AMPI) (1976-1983)
  7. Penasehat Angkatan Muda Pembaharuan Indonesia (AMPI) (1983-saiki)
  8. Anggota DPRD Jateng (1977)

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Sadoyono SY, Bambang, ed. (1991). Tokoh & Potensi Kunci Jawa Tengah (Apa & Siapa 1991-1992). Semarang: Citra Almamater. k. 30.