Iskandarwassid

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kutha Bandung wayah wengi. Iskandarwassid naté kuliah wonten kutha punika

Iskandarwassid inggih punika sastrawan ingkang lair wonten Dabosingkep, Riau.[1] Panjenenganipun lair 17 Juli 1943 lan gadhah asma lair Ismail Kadir.[1] Panjenenganipun lulusanipun saking jurusan Sastra Indonésia IKIP Bandung.[1] Kajawi punika panjenenganipun ugi dados guru lan redaktur majalah sunda: Sangkuriang, Cempaka,lan Pitaloka. Karyanipun ugi dipacak wonten Sipatahoenan, Langensari, Sangkuriang, Mangle, Sari, Cempaka, Pikiran Rakyat, Horison, lan lintunipun.[1] Penjenengané uga nyerat buku bab strategi pambelajaran basa.[2]

Pendidikan[besut | besut sumber]

  1. SR Cipageran (1953)
  2. SGB (1956)
  3. SGA Negeri 1 Bandung (1959)
  4. Sarjana Muda Bahasa dan Sastra Sunda/ Indonésia IKIP Bandung (sekarang UPI) (1964)
  5. Sarjana Bahasa dan Sastra Indonésia IKIP Bandung (1973)
  6. S2 Pendidikan IKIP Bandung
  7. S3 UPI Bandung (2002)

Karier[besut | besut sumber]

  1. Guru SD (1960)
  2. Guru Bahasa Inggris SMP BPI
  3. Guru SMA Negeri XI Bandung (1967-1979)
  4. Wakil Kepala Sekola (1974)
  5. Dosen FKSS IKIP Bandung (dari taun 1978)
  6. Dosen Program Magister Pendidikan Bahasa dan Budaya Sunda, UPI Bandung (sejak 2009)
  7. Redaktur Majalah Sangkuriang.
  8. Redaktur Majalah Campaka
  9. Redaktur Majalah Pitaloka
  10. Kolabolator Dr. H. Chambert Loir EFEO (L’Ecole Francaise d’Extreme-Orient (1972-1976)

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d Korrie Layun Rampan (2000). Leksikon Susastra Indonésia. Jakarta: Balai Pustaka. k. 215. ISBN 979-666-358-9. 
  2. "Strategi Pembelajaran Bahasa, Prof. Dr. Iskandarwassid, M.Pd. & Dr. H. Dadang Sunendar, M.Hum.". www.bursabukubandung.com. Dijupuk 10 August 2016.