Irwan Tahyar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Irwan Tahyar kanthi jeneng asli The Hoan Tjiang (lair ing Jakarta, 7 Oktober 1932) ya iku tokoh filem Indonésia.[1] Dhèwèké miwiti karir ing jagad filem sawisé wisudha SMA kanthi makarya ing studhio filem Bintang Soerabaja (1950-1951). Studhio iki duwèké bapaké, The Teng Chun, minangka prodhuser utawa sutradhara sing kondhang awit sadurungé jaman kamardikan.[1] Nalika taun 1952, dhéwéke leladi minangka juru kodhak. Saliyané iku, dhèwèké uga duwé pagawéyan ana ing PFN (1957-1961) lan ana ing lab filem colour (1969-1977).[1] Lantaran filem Akibat Kanker Payudara (1987), dhèwèké mlebu ing nominasi ana ing FFI 1988.[1] Dhèwèké banjur luwih nlatèni jagad filem tawa, kodhak vidéo, lan nyambut gawé ing lab filem.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e Suharto 1999, k. 241.

Bibliografi[besut | besut sumber]

  • Suharto, ed. (1999). Apa Siapa Orang Film Indonesia. Jakarta: Percetakan Jaya Abadi.