Interaksi antar lempeng konvergen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Batas konvergen

Pertemuan lempeng sing konvergen iki nyebabke lempeng-lempeng begerak saling tumbuk. Lumrahé sing lempeng samudra utawa kerak samudera dadi nyungsep ing ngisor lempeng/kerak bawana, prosès nyungsep iki umum diarani subduksi. Prosès iki persis sing kedadeyan ing sisih kidul pulau Jawa lan sisih kulon Sumatera.

Interaksi antar lempeng tektonik sing kaya iki racaké mara'ke pinggir-pinggir lempeng sing saling désak iku dadi patah-patah. Patah-patahe iki sing nimbulke lindu tektonik tur yèn ing ngisor segara dadi mara'ke timbul tsunami.