Indra (raja Mataram)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Indra, utawa Dharanindra, ya iku raja saka Wangsa Syailéndra kang mréntah kurang luwih taun 782. Jeneng Indra utawa Dharanindra katemu ing sajeroning Prasasti Kelurak, kanthi gelar Sri Sanggrama Dhananjaya.[1] Panjenengné kapercaya kasil menangaké utawa njembaraké tlatah kakuwasan Wangsa Syailéndra nganti ujung Melayu uga daratan Indocina. Para sejarawan isih akèh sing nduwé béda panemu ngenani sapa sajatiné raja iku.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b Muljana, Slamet (2006). Sriwijaya, (terbitan ulang 1960), LKIS Pelangi Aksara Yogyakarta, ISBN 979-8451-62-7, pp. 192-193, 208, 224.

Kapustakan[besut | besut sumber]

  • Marwati Poesponegoro & Nugroho Notosusanto. 1990. Sajarah Nasional Indonésia Jilid II. Jakarta: Balai Pustaka
  • Purwadi. 2007. Sajarah Raja-Raja Jawa. Yogyakarta: Media Ilmu


Didhisiki déning:
Wisnu
{{{jabatan}}}
? – 782 - ?
Diganti déning:
Samaratungga
Didhisiki déning:
Sanjaya
{{{jabatan}}}
? – 782 - ?
Diganti déning:
Samaratungga
Didhisiki déning:
Rakai Panangkaran
{{{jabatan}}}
? – 782 - ?
Diganti déning:
Rakai Warak