Indonesia AirAsia Pamaburan 8501

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Indonésia AirAsia Pamaburan 8501 (QZ8501/AWQ8501) iku pamaburan maskapé Indonésia AirAsia mawa montor mabur Airbus A320-216 sing ilang nalika mabur saka Surabaya manuju Singapura ing tanggal 28 Dhésèmber 2014. Montor mabur iki nggawa 155 panumpang lan 7 anggota kru awak kapal. Serpihan montor mabur sing pecah banjur tinemu tanggal 30 Dhésèmber 2014 ing Selat Karimata.

Pesawat kélangan kontak[besut | besut sumber]

Pesawat tinggal landhes saka Papan Anggegana Internasional Juanda, Surabaya pukul 05:35 WIB lan diarepaké ndharat ing Papan Anggegana Changi Singapura pukul 08:30 Wektu Standar Singapura. Pesawat kélangan kontak pukul 06:17 sadhuwuring Segara Jawa, antara Jawa lan Kalimantan.

Garis wektu olèhé pesawat ilang[besut | besut sumber]

Selang (HH:MM) Wektu Kadadéan
UTC WIB
UTC+7
SST
UTC+8
00.00 27 Dhésèmber 28 Dhésèmber Lepas landas saka Papan Anggegana Internasional Juanda[1]
22.35 05.35 06.35
00.42 23.17 06.17 07.17 Pesawat ilang saka radar pangawas lalu lintas udara Indonésia miturut Otoritas Penerbangan Sipil Indonésia[2]
01.49 28 Dhésèmber 07:24 08.24 Pesawat kélangan kontak karo pangawas lalu lintas udara Indonésia miturut AirAsia[2][3]
00:.24
01.55 00.30 07.30 08.30 (Dijadwalaké teka ing Papan Anggegana Changi Singapura)[1]

Spésifikasi pesawat[besut | besut sumber]

Pesawat sing katiban cilaka iki, ya iku Airbus A320-216, mawa nomer séri 3648 lan kodhe régistrasi PK-AXC. Pesawat iki kapisanan mabur ing tanggal 25 September 2008, lan dikirim menyang AirAsia tanggal 15 Oktober 2008. Pesawat iki pungkasané dirawat total tanggal 16 November 2014. Airbus A320-216 darbéné AirAsia dijangkepi mawa rong mesin CFM International CFM56-5B6 lan dirancang kanggo ngangkud 180 panumpang.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

  • a b "QZ8501 / Indonésia AirAsia". FlightRadar24. Dijupuk 28 Dhésèmber 2014.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  • a b "AirAsia jet with 162 on board goes missing on way to Singapore". CNN International Edition. 28 Dhésèmber 2014. Dijupuk 28 Dhésèmber 2014.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  • "[Updated statement] QZ8501". AirAsia Facebook page. 28 Dhésèmber 2014. Dijupuk 28 Dhésèmber 2014.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)