Hulatang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
20210708 Henan-style Hulatang.jpg

Hulatang, uga dikenal minangka sup lada panas utawa sup pedhes, minangka sup tradisional Cina sing digawe ing Provinsi Henan nanging dadi populer ing masakan Provinsi Shaanxi . Imigran Cina wis ngenalake menyang Amerika Serikat, sing dikenal minangka "sup pedhes". Bisa dipérang dadi rong versi ing Henan: versi Xiaoyaozhen (saka kutha cedhak Zhoukou City ) lan versi Beiwudu . Minangka jeneng — kanthi harfiah karakter 'mrico' + 'capsicum / lombok' + 'sup' — tegese, capsicum lan mrico ireng dilebokake ing duduh kaldu sing digawe saka sup daging sapi. Daging sapi masak, sup daging sapi, glepung, bihun, kelp, bayem, mrico, jahe, uyah, cuka lan minyak wijen .

Referensi[besut | besut sumber]