Hujan Menulis Ayam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Hujan punika salahsatunggalipun cerkak ingkang wonten kumpulanipun buku cerkak Hujan Menulis Ayam

Hujan Menulis Ayam inggih punika serat klempakan carkakipun Sutardji Calzoum Bachri, penyair ingkang kondhang amargi gegurutanipun.[1] Serat punika dipunbabaraken déning Indonesiatera taun 2001 wonten ing Magelang lan isinipun wonten 94 kaca.[1] Wonten sangang carkak ing serat punika: Hujan, Di Kebun Binatang, Suatu Malam Suatu Warung, Tahi, Tangan, Menulis, Senyumlah Pada Bumi, Ayam, lan Pada Terangnya Bulan.[1] Carkakipun Sutardji Calzoum Bachri nggambaraken kaanan sosial kanthi komunikatif lan kebak filsafat nalika panggambaranipun déning lampah gesang tiyang uring sabendintenipun.[1] Sadaya carkak punika dipunserat ing taun 1966 dumugi taun 1970.[2] Panjenenganipun nyerat boten kirang saking 25 carkak, nanging namung sanga ingkang dipuntemahaken lan didasokan kumpulan cerkak ing buku punika.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d Sutrdji Calzoum Bachri (2001). Hujan Menulis Ayam. Magelang: Indonesiatera. ISBN 979-9375-18-5. 
  2. a b "Eksplorasi Menulis Bunyi". Gatra News. Dijupuk 14 November 2015.