Hop

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Hop.

Hop (Humulus lupulus) saka basa Inggris utawa basa Walanda, iku sawijining tetanduran sing dienggo nggawé bir. Hop iku pait rasané lan mbiyèn-biyèné dienggo ngawètaké bir supaya tahan suwé. Tetandhuran hop iku ana sing lanang lan ana sing wadon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hop&oldid=879262"