Hernán Cortés

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Hernán Cortés (1485-1547) , punika satunggiling panjlajah kaliyan panjajah. Ugi dipunwastani conquistador ing basa Spanyol. Piyambakipun saged ngasoraken praja Aztec ing Amérika. Kamangka wadya balanipun sakedhik sanget. Tiyang-tiyang Aztec dèrèng naté ngawruhi tiyang Éropah. Lajeng sadaya ugi dèrèng naté nganggé gaman geni. Tiyang-tiyang Éropah dipunkintun para Déwa.

Piyambakipun satelasipun ngasoraken tiyang Aztec, lajeng saged nguwasani Meksiko. Déning tiyang Spanyol, piyambakipun dipunwastani hidalgo, ingkang tegesipun “laré angsal-sangsalan saking kaumpriyayi.

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.