Hernán Cortés

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Hernán Cortés (1485-1547) , punika satunggiling panjlajah kaliyan panjajah. Ugi dipunwastani conquistador ing basa Spanyol. Piyambakipun saged ngasoraken praja Aztec ing Amerika. Kamangka wadya balanipun sakedhik sanget. Tiyang-tiyang Aztec dèrèng naté ngawruhi tiyang Éropah. Lajeng sadaya ugi dèrèng naté nganggé gaman geni. Tiyang-tiyang Éropah dipunkintun para Dewa.

Piyambakipun satelasipun ngasoraken tiyang Aztec, lajeng saged nguwasani Meksiko. Déning tiyang Spanyol, piyambakipun dipunwastani hidalgo, ingkang tegesipun “laré angsal-sangsalan saking kaumpriyayi.

Kapurih mangga ugi mriksani[besut | besut sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hernán_Cortés&oldid=1013892"