Henry Gantt

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Henry Laurence Gantt
Lair 1861
Pati November 23, 1919
Kawarganegaraan United States
Kabangsan Amerika Serikat
Etnis Putih
Babagan Manajemen Ilmiah
Misuwur amarga Grafik Gantt
Salah satu contoh Gantt Chart.

Henry Laurence Gantt (1861-23 November 1919 ing Calvert Country, Amerika) ya iku konsultan manajemen kang duwéni latarbelakang insinyur mekanik kang nyiptakake peta Gantt (Gantt Chart) misuwur.[1]

Biografi[besut | besut sumber]

Henry Laurence Gantt lair ing Calvert County, Maryland, Amerika Serikat.[1] Gantt lulus saka sekolah McDonogh taun 1878 lan nyambut gawé ing Johns Hopkins College minangka guru teknik mesin lan juru gambar.[1] Ing taun 1887, dhèwèké nggabung karo Frederick Winslow Taylor nalika nggunakake teori manajemen ilmiah ing Midvale Steel lan Bethlehem Steel nganti taun 1893.[1]

Gantt Chart[besut | besut sumber]

Gantt Chart minangka gambaran saka macem-macem bagan kang duwéni fungsi kanggo:[2]

  1. Nemtokake durasi gawéyan tumrap ngrembakane wektu.
  2. Perencanaan lan penjadwalan proyek gawéyan.
  3. Pamantauan majuning proyek gawéyan.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d (en) History-Biographi Henry Gantt, www.gantt-chart.biz. Diundhuh tanggal 13 Juni 2010.
  2. ^ (en) What Work Henry Gantt Did For Scientific Management?, www.blurtit.com. Diundhuh tanggal 13 Juni 2010.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Henry_Gantt&oldid=1107183"