Helvetica

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
HelveticaSpecimenCH.svg

Helvetica utawa Neue Haas Grotesk yaiku huruf jinis sans-serif sing akeh digunakake. Jinis huruf iki digawe ing taun 1957 dening desainer typeface saka nagara Swiss, Max Miedinger kanthi masukan saka Eduard Hoffmann.

Helvetica minangka desain neo-grotesque, sing dipengaruhi karo jinis huruf Akzidenz-Grotesk sing misuwur ing abad kaping 19 lan desain Jerman lan Swiss liyane.[1] Panganggone dadi ciri khas Gaya Tipografi Internasional sing muncul saka garapan para desainer Swiss ing taun 1950an lan 60an, dadi salah sawijining jinis paling populer ing abad kaping-20.[2] Sajrone pirang-pirang taun, macem-macem jinis wis diluncurake kanthi bobot, jembaré, lan ukuran sing beda-beda, uga desain sing cocog kanggo macem-macem alfabet Latin. Fitur Helvetica sing misuwur dirancang sadurunge kalebu ketinggian x dhuwur, mandap stroke ing garis horisontal utawa vertikal lan jarak antarané huruf sing khas, sing digabungake kanggo tampilan rapet lan padhet.

Variasi[besut | besut sumber]

Neue Helvetica Arabic (2009)[besut | besut sumber]

Helvetica Arabic

Dirancang dening desainer Libanon Nadine Chahine,[3] huruf iki minangka versi kanthi dhukungan skrip Arab. Mung format font TTF OpenType sing dirilis.[4] Kulawarga kalebu telung huruf kanthi telung bobot lan sak lebar, tanpa huruf miring (45, 55, 65).

Helvetica Now (2019)[besut | besut sumber]

Helvetica Now

Ing wulan April 2019, Monotype ngumumake nganyari Neue Helvetica sing diarani "Helvetica Now", dirancang dening Jan Hendrik Weber lan Charles Nix saka Monotype Imaging.[5][6][7] Kulawarga huruf iki duwe jembar siji ing telung ukuran optik, Teks, Mikro lan Tampilan kanthi bobot 8, 6, lan 10 bobot.[8] Fitur kalebu tokoh bunder lan panah sing dirancang ulang lan @ glyphs. Uga kalebu sawetara karakter sulih kalebu huruf cilik L dibunderaké G, R sikil sikil lurus (ditemokake ing Neue Haas Grotesk), crita tunggal a (ditemokake ing Helvetica Textbook) lan huruf cilik tanpa spur.[9][10]

Tuladha panggunaan[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Berry, John. "A Neo-Grotesque Heritage". Adobe Systems. Dibukak ing 15 October 2015.
  2. Shinn, Nick (2003). "The Face of Uniformity" (PDF). Graphic Exchange. Dibukak ing 31 December 2019.
  3. "Download Neue Helvetica® Arabic font family". Linotype.com. Dibukak ing 2013-09-21.
  4. Linotype veröffentlicht Neue Helvetica Arabic - Design von Nadine Chahine übersetzt eine der populärsten Schriften ins Arabische
  5. "Helvetica® Now". Monotype. Dibukak ing 5 May 2019.
  6. Mallalieu, Andy. "Monotype launches the first redesign in 35 years of the world's most ubiquitous font, Helvetica". Creative Boom. Dibukak ing 16 April 2020.
  7. Strizver, Ilne. "Introducing Helvetica Now: a reinvented classic". Creative Pro. Dibukak ing 2 October 2020.
  8. "Helvetica Now User Guide" (PDF). Monotype. Dibukak ing 16 April 2020.
  9. Joel, William (9 April 2019). "Behind the process of Helvetica's 21st century facelift". The Verge. Dibukak ing 5 May 2019.
  10. "Behind the process of Helvetica's 21st century facelift".