Harry Osborn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Karakter fiksi Harry Osborn

Harry Osborn ya iku karakter fiksi, karakter pdndhukung Spider-man ing Marvel Comics Universe.[1] Saliyane dadi kanca apike Peter Parker, Harry Green Goblin kapindho lan dadi anake Norman Osborn. Harry Osborn pisanan katon ing The Amazing Spider-Man # 32 (Dhésèmber 1965), lan diripta déning Stan Lee lan Steve Ditko.[2]

Nalika uripe, Osborn ora duwé kemampuan super. Nanging, nalika dhèwèké njupuk kendhali saka Green Goblin kang kapindho, dhèwèké kena formula Goblin, kang ndadekake Harry dadi luwih kuwat, licik, lan tangkas.

Harry ya iku anak industrialis Norman Osborn lan garwane Emily. Sayange, nalika babarane Harry Emily lara, lan kapundhut amarga pirang-pirang taun penyakiten. Lara ati, Norman dadi bapak kang menengan lan ora seneng, dhèwèké seneng ngece Harry yèn nolak, utawa idhepe metu nalika dhèwèké nesu. Pungkasane, saumur uripe Harry ngupaya mai-matian supaya bisa éntuk pangestune bapake.[3]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ (en)Amazing Spider-Man Presents: American Son #1
  2. ^ (en)Amazing Spider-Man Presents: American Son #2
  3. ^ (en)Amazing Spider-Man Presents: American Son #3

Deleng Uga[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Harry_Osborn&oldid=1106827"