Harriet Tubman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Harriet Tubman
Harriet Tubman.jpg
Harriet Tubman taun 1880
Lair 1820
Dorchester County, Maryland
Pati Maret 10, 1913
Auburn, New York
Bojo John Tubman, Nelson Davies
Wong tuwa Ben lan Harriet Greene Ross

Harriet Tubman (miyos Araminta Ross, 1820 – 10 Maret 1913) punika satunggiling panyengkuyung abolisi, kamanungsan, lan telik sandhi salaminipun Perang Sadulur Amérika Sarékat. Sasampunipun mlajar saking panyipengan, panjenenganipun nglampahi tingang dasa misi kanggé nylametaken langkung saking tigang atus budak. Panjenenganipun ing tembé wingking mbiyantu John Brown ngrékrut wadyabala kanggé seranganipun dhumateng Harpers Ferry.

Pranala njawi[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Harriet_Tubman&oldid=1089837"