Harold Wilson

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
The Right Honourable
The Lord Wilson of Rievaulx
KG OBE FRS FSS PC
Harold Wilson, Den Haag 27-02-1967.jpg
Wilson ing sasi Februari 1967
Perdhana Mentri Britania Raya
Lungguh
4 Maret 1974 – 5 April 1976
Ratu Elizabeth II
Kadhisiki Edward Heath
Kagantèni James Callaghan
Lungguh
16 Oktober 1964 – 19 Juni 1970
Ratu Elizabeth II
Kadhisiki Alec Douglas-Home
Kagantèni Edward Heath
Pamimpin Oposisi
Lungguh
19 Juni 1970 – 4 Maret 1974
Ratu Elizabeth II
Wasir Edward Heath
Kadhisiki Edward Heath
Kagantèni Edward Heath
Lungguh
14 Februari 1963 – 16 Oktober 1964
Ratu Elizabeth II
Wasir Harold Macmillan
Alec Douglas-Home
Kadhisiki George Brown
Kagantèni Alec Douglas-Home
Pamimpin Parté Buruh
Lungguh
14 Februari 1963 – 5 April 1976
Wakil George Brown
Roy Jenkins
Edward Short
Kadhisiki George Brown
Kagantèni James Callaghan
Ayang-ayang Mentri Manca Nagara Inggris
Lungguh
2 November 1961 – 14 Februari 1963
Lelurah Hugh Gaitskell
George Brown
Kadhisiki Denis Healey
Kagantèni Patrick Gordon Walker
Ayang-ayang Mentri Kauangan Inggris
Lungguh
14 Desember 1955 – 2 November 1961
Lelurah Hugh Gaitskell
Kadhisiki Hugh Gaitskell
Kagantèni James Callaghan
Présidhèn Déwan Padagangan
Lungguh
29 September 1947 – 25 Oktober 1951
Wasir Clement Attlee
Kadhisiki Stafford Cripps
Kagantèni Hartley Shawcross
Sekretaris Padagangan Manca Nagara
Lungguh
10 Juli 1947 – 29 September 1947
Wasir Clement Attlee
Kadhisiki Hilary Marquand
Kagantèni Arthur Bottomley
Sekretaris Parlemèn kanggo
Départemèn Pegawéyan
Lungguh
5 Juli 1945 – 10 Juli 1947
Wasir Clement Attlee
Kadhisiki Reginald Manningham-Buller
Kagantèni Evan Durbin
Anggota Parlemèn
kanggo Ormskirk
Lungguh
5 Juli 1945 – 23 Februari 1950
Kadhisiki Stephen King-Hall
Kagantèni Ronald Cross
Rerincèn priangga
Lair James Harold Wilson
(1916-03-11)11 Maret 1916
Huddersfield, Britania Raya
Pati 24 Mèi 1995(1995-05-24) (umur 79)
London, Britania Raya
Pakuburan St. Mary's Old Church, St Mary's, Isles of Scilly, Britania Raya
Warga nagara British
Bangsa Inggris
Parté pulitik Buruh
Sisihan Mary Baldwin
Anak Robin Wilson
Giles Wilson
Almamater Jesus College, Oxford
Propési Academic
Agama Congregationalist
Tandha tangan

James Harold Wilson, Baron Wilson of Rievaulx, (lair 11 Maret 1916 – pati 24 Mèi 1995 ing yuswa 79 taun) iku pulitikus wigati Britania Raya nalika abad ka-20. Dhèwèké uga arupa perdhana mentri Inggris. Wilson lair ing Huddersfield, Inggris taun 1916. Dhèwèké teka saka kulawarga pulitikus, ing endi bapakné, Herbert (1882–1971) pawongan sing aktif jroning Parté Liberal lan ing tembé nggabung karo Parté Labour (Inggris). Ibuné, Ethel (née Seddon; 1882–1957) iku guru. Nalika Wilson umur 8 taun, dhèwèké nekani London lan ing tembé sawijining foto bakal dijupuk lagi ngadeg ing 10 Downing Street sing misuwur.Cithakan:BritaniaRaya-bio-stub