Harold Wilson

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
The Right Honourable
The Lord Wilson of Rievaulx
KG OBE FRS FSS PC
Premier Wilson gaf persconferentie na bespreking in Den Haag, Bestanddeelnr 920-1161.jpg
Wilson ing sasi Fèbruari 1967
Mahamantri Karajan Manunggal
Linggih
4 Maret 1974 – 5 April 1976
RatuElizabeth II
Kang sadurungéEdward Heath
Kang sawiséJames Callaghan
Linggih
16 Oktober 1964 – 19 Juni 1970
RatuElizabeth II
Kang sadurungéAlec Douglas-Home
Kang sawiséEdward Heath
Pamimpin Oposisi
Linggih
19 Juni 1970 – 4 Maret 1974
RatuElizabeth II
MahamantriEdward Heath
Kang sadurungéEdward Heath
Kang sawiséEdward Heath
Linggih
14 Fèbruari 1963 – 16 Oktober 1964
RatuElizabeth II
MahamantriHarold Macmillan
Alec Douglas-Home
Kang sadurungéGeorge Brown
Kang sawiséAlec Douglas-Home
Pamimpin Parté Buruh
Linggih
14 Fèbruari 1963 – 5 April 1976
WakilGeorge Brown
Roy Jenkins
Edward Short
Kang sadurungéGeorge Brown
Kang sawiséJames Callaghan
Ayang-ayang Mantri Manca Nagara Inggris
Linggih
2 November 1961 – 14 Fèbruari 1963
PangarepHugh Gaitskell
George Brown
Kang sadurungéDenis Healey
Kang sawiséPatrick Gordon Walker
Ayang-ayang Mantri Kauangan Inggris
Linggih
14 Dhésèmber 1955 – 2 November 1961
PangarepHugh Gaitskell
Kang sadurungéHugh Gaitskell
Kang sawiséJames Callaghan
Présidhèn Déwan Padagangan
Linggih
29 September 1947 – 25 Oktober 1951
MahamantriClement Attlee
Kang sadurungéStafford Cripps
Kang sawiséHartley Shawcross
Sekretaris Padagangan Manca Nagara
Linggih
10 Juli 1947 – 29 September 1947
MahamantriClement Attlee
Kang sadurungéHilary Marquand
Kang sawiséArthur Bottomley
Sekretaris Parlemèn kanggo
Départemèn Pagawéan
Linggih
5 Juli 1945 – 10 Juli 1947
MahamantriClement Attlee
Kang sadurungéReginald Manningham-Buller
Kang sawiséEvan Durbin
Anggota Parlemèn
kanggo Ormskirk
Linggih
5 Juli 1945 – 23 Fèbruari 1950
Kang sadurungéStephen King-Hall
Kang sawiséRonald Cross
Rerincèn dhiri
LairJames Harold Wilson
(1916-03-11)11 Maret 1916
Huddersfield, Karajan Manunggal
Pati24 Mèi 1995(1995-05-24) (umur 79)
London, Karajan Manunggal
PakuburanSt. Mary's Old Church, St Mary's, Isles of Scilly, Karajan Manunggal
Warga nagaraBritish
BangsaInggris
Parté pulitikBuruh
SisihanMary Baldwin
AnakRobin Wilson
Giles Wilson
AlmamaterJesus College, Oxford
ProfésiAcademic
AgamaCongregationalist
Tandha tangan

James Harold Wilson, Baron Wilson of Rievaulx, (lair 11 Maret 1916 – pati 24 Mèi 1995 ing umur 79 taun) iku pulitikus wigati Karajan Manunggal nalika abad angka 20. Dhèwèké uga wujud mahamantri Inggris. Wilson lair ing Huddersfield, Inggris taun 1916. Dhèwèké teka saka kulawarga pulitikus, ing endi bapakné, Herbert (1882–1971) pawongan sing aktif sajeroning Parté Liberal lan ing tembé nggabung karo Parté Labour (Inggris). Ibuné, Ethel (née Seddon; 1882–1957) iku guru. Nalika Wilson umur 8 taun, dhèwèké nekani London lan ing tembé sawijining foto bakal dijupuk lagi ngadeg ing 10 Downing Street sing misuwur.


Cithakan:BritaniaRaya-bio-stub