Harold Wilson

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
The Right Honourable
The Lord Wilson of Rievaulx
KG OBE FRS FSS PC
Premier Wilson gaf persconferentie na bespreking in Den Haag, Bestanddeelnr 920-1161.jpg
Wilson ing sasi Fèbruari 1967
Mahamantri Karajan Manunggal
Linggih
4 Maret 1974 – 5 April 1976
Ratu Elizabeth II
Kang ndhisiki Edward Heath
Kang nggantèni James Callaghan
Linggih
16 Oktober 1964 – 19 Juni 1970
Ratu Elizabeth II
Kang ndhisiki Alec Douglas-Home
Kang nggantèni Edward Heath
Pamimpin Oposisi
Linggih
19 Juni 1970 – 4 Maret 1974
Ratu Elizabeth II
Mahamantri Edward Heath
Kang ndhisiki Edward Heath
Kang nggantèni Edward Heath
Linggih
14 Fèbruari 1963 – 16 Oktober 1964
Ratu Elizabeth II
Mahamantri Harold Macmillan
Alec Douglas-Home
Kang ndhisiki George Brown
Kang nggantèni Alec Douglas-Home
Pamimpin Parté Buruh
Linggih
14 Fèbruari 1963 – 5 April 1976
Wakil George Brown
Roy Jenkins
Edward Short
Kang ndhisiki George Brown
Kang nggantèni James Callaghan
Ayang-ayang Mantri Manca Nagara Inggris
Linggih
2 November 1961 – 14 Fèbruari 1963
Pangarep Hugh Gaitskell
George Brown
Kang ndhisiki Denis Healey
Kang nggantèni Patrick Gordon Walker
Ayang-ayang Mantri Kauangan Inggris
Linggih
14 Dhésèmber 1955 – 2 November 1961
Pangarep Hugh Gaitskell
Kang ndhisiki Hugh Gaitskell
Kang nggantèni James Callaghan
Présidhèn Déwan Padagangan
Linggih
29 September 1947 – 25 Oktober 1951
Mahamantri Clement Attlee
Kang ndhisiki Stafford Cripps
Kang nggantèni Hartley Shawcross
Sekretaris Padagangan Manca Nagara
Linggih
10 Juli 1947 – 29 September 1947
Mahamantri Clement Attlee
Kang ndhisiki Hilary Marquand
Kang nggantèni Arthur Bottomley
Sekretaris Parlemèn kanggo
Départemèn Pagawéan
Linggih
5 Juli 1945 – 10 Juli 1947
Mahamantri Clement Attlee
Kang ndhisiki Reginald Manningham-Buller
Kang nggantèni Evan Durbin
Anggota Parlemèn
kanggo Ormskirk
Linggih
5 Juli 1945 – 23 Fèbruari 1950
Kang ndhisiki Stephen King-Hall
Kang nggantèni Ronald Cross
Rerincèn dhiri
Lair James Harold Wilson
(1916-03-11)11 Maret 1916
Huddersfield, Karajan Manunggal
Pati 24 Mèi 1995(1995-05-24) (umur 79)
London, Karajan Manunggal
Pakuburan St. Mary's Old Church, St Mary's, Isles of Scilly, Karajan Manunggal
Warga nagara British
Bangsa Inggris
Parté pulitik Buruh
Sisihan Mary Baldwin
Anak Robin Wilson
Giles Wilson
Almamater Jesus College, Oxford
Profési Academic
Agama Congregationalist
Tandha tangan

James Harold Wilson, Baron Wilson of Rievaulx, (lair 11 Maret 1916 – pati 24 Mèi 1995 ing yuswa 79 taun) iku pulitikus wigati Karajan Manunggal nalika abad angka 20. Dhèwèké uga arupa mahamantri Inggris. Wilson lair ing Huddersfield, Inggris taun 1916. Dhèwèké teka saka kulawarga pulitikus, ing endi bapakné, Herbert (1882–1971) pawongan sing aktif sajeroning Parté Liberal lan ing tembé nggabung karo Parté Labour (Inggris). Ibuné, Ethel (née Seddon; 1882–1957) iku guru. Nalika Wilson umur 8 taun, dhèwèké nekani London lan ing tembé sawijining foto bakal dijupuk lagi ngadeg ing 10 Downing Street sing misuwur.


Cithakan:BritaniaRaya-bio-stub