Harley Quinn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Harley Quinn (Harleen Frances Quinzel) iku durjana fiksi sing njedhul ing buku komik Amérikah sing dibabar karo DC Comics, lumrahé dadi mungsuhé adiwira Batman lan antèké Joker. Karakter iki digawé déning Paul Dini lan Bruce Timm, lan njedhul kapisan ing Batman: The Animated Series ing September 1992. Dhèwèké lebar kuwi njedhul ing buku- buku komik Batman, kanthi kapisané ing The Batman Adventures #12 (Sept. 1993).

Harley Quinn iku kèrèp dadi antèk lan gendhakané Joker, uga dadi sekuthuné durjana Poison Ivy lan Harley Quinn dadi nawa upas saka dhèwèké. Asal critané kuwi dhèwèké ketemu Joker nalika makarya minangka psikiater ing Arkham Asylum; ing kana Joker dadi pasièn. Harley Quinn iku digambarakké duwé logat New York sing cetha. Jenengé dhèwèké kajupuk saka drama kajudul "Harlequin", karakter sing angsalé saka commedia dell'arte.

Swara karakter kuwi asliné diisèni déning Arleen Sorkin ing instalan DC animated universe sing warna-warna, lan uga diswarakaké déning Hynden Walch lan Tara Strong ing DC Animated Showcases utawa video games sing warna-warna. Ing acara serial televisi Birds of Prey, dhèwèke didapuk déning Mia Sara. Karakter kuwi bakal tampil dhebut ing filem laga 2016 sing bakal ditayangaké kajudul Suicide Squad, didapuk déning Margot Robbie.

Harley Quinn iku rangking 45 ing Daptar 100 Durjana Buku Komik Sing Paling Inggil Salawasing Jaman anggoné IGN.[1][2] Dhèwèké rangking 16 ing daptar '"100 Wanodya Sing Paling Sèksi anggoné Comics Buyer's Guide ing taun 2011.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Top 100 Comic Book hero". IGN. 2009. 
  2. ^ "Harley Quinn is Number 45". IGN. 
  3. ^ Frankenhoff, Brent (2011). Comics Buyer's Guide Presents: 100 Sexiest Women in Comics. Krause Publications. k. 19. ISBN 1-4402-2988-0.