Harian Rakyat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cithakan:InuseBP

D.N. Aidit, ketua CC PKI kang lagi ngemunah Harian Rakyat

Harian Rakyat ya iku médhia massa Indonésia periode 1950-1965.[1] Harian Rakyat sepisanan terbit ing tanggal tanggal 31 Januari 1951 kang wiwitane kanthi nama Suara Rakyat.[2] Sesanti kang diusung déning Harian Rakyat ya iku “Untuk rakyat hanya ada satu harian, Harian Rakyat!”.[3] Harian Rakyat kantore ana ing Pintu Besar Selatan no. 93, Jakarta dengan Njoto minangka dewan redaksi lan Mula Naibaho minangka penanggungjawab redaksi.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Taufik Rahzen, dkk (2007). Seabad Pers Kebangsaan (1907-2007). Yogyakarta: I:Boekoe. k. 699. 
  2. Rhoma Dwi Aria dan Muhidin M. Dahlan (2008). Lekra Tak Membakar Buku. Yogyakarta: Merekasumba. k. 77. 
  3. a b Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng ”rujukan2”