Ham Natal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ham Natal tradisional Swèdhen

Ham Natal utawa ham Yule minangka ham sing asring disajikake kanggo nedha bengi Natal ing Eropa sisih lor lan Anglosfer .[1] Gaya persiyapan beda-beda gumantung miturut papan lan wektu. Punika bilih tradisi mangan Ham ngalami évolusi saka pagan Jermanik Ritual ngorbanake a alam bébas Celeng dikenal minangka sonargöltr menyang Norse Allah Freyr sak pameran harvest.[2][3][4] Adopsi Kristen saka tradhisi iki diwiwiti saka Dina St Stephen .

A Natal Natal Finlan

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Tidholm, P., & Lija, A. (2014). "Culture-Tradition: Christmas: A Family Affair". Sweden.se.CS1 dandani: uses authors parameter (link)
  2. Simek, Rudolf (1998). Die Wikinger. Verlag C.H.BECK oHG. doi:10.17104/9783406616242. ISBN 978-3-406-61624-2.
  3. Martineau, Chantal (2011-12-22). "In Defense Of Christmas Ham". Food Republic (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-02-20.
  4. "The history of the Christmas ham". WFLA (ing basa Inggris). 2016-12-17. Dibukak ing 2020-12-17.