Guwa Jepang Parangtritis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Guwa Jepang Parangtritis utawa Guwa Jepang Parangtritis ngrupakne salah siji paninggalan bala Jepang ana ing masa Perang Donya II.[1] Guwa iki sabenere dudu duwé wujud kaya guwa ana ing umumnya ning guwa iki duwé wujud kaya bunker panggon berlindung para bala saka tempuhan mungsuh.[1] Saiki guwa iki mung turah beberapa baé turahe sesudah dadi puing-puing lan Guwa jepang iki dadi objek wisata anyar ing Yogyakarta.[1]

Lokasi[besut | besut sumber]

Guwa iki manggon ora adoh saka Kutha Ngayogyakarta luwih tepatnya guwa iki manggon ing daerah Pundong, Bantul, Yogyakarta sing bisa ditempuh sajrone 40 menit saka Kutha Ngayogyakarta , sawisé nganti di dhuwur kana awake dhéwé bisa ndelok Samudra Hindia lan daerah kutha Bantul.[1]

Dalan Kekana[besut | besut sumber]

Nek pengen tilik menyang situs Guwa Jepang iki bisa ngliwati Jl. Parangtritis nuli ngliwati wot Kretek sawisé kuwi belok menyang arah wétan (kiwa) sawisé kuwi arep ana plakat sing nunjukan Guwa Sunan mas sawisé kuwi meloni dalan lan arep nganti ing Guwa Jepang.[1]

Pranala njaba[besut | besut sumber]