Gunung Ararat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ararat
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi5137 mdpl
Prominèn3,611 metres (11,847 ft)
Isolasi379 kilometres (235 mi)
Géografi
LocationProvinsi Ağrı, Turki

Gunung Ararat (basa Turki: Ağrı dağı) ya iku gunung geni kang dhuwuré 5137 mdpl ing pérangan wetan nagara Turki. Gunung iki nduwèni salju ing pucuké.

Gunung Ararat ing sajarah[besut | besut sumber]

Gunung iki minangka papaning lèrèn prau Nabi Nuh ing pungkasan banjir gedhé.