Gunung Ararat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ararat
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi 5137 mdpl
Prominèn 3,611 metres (11,847 ft)
Isolasi 379 kilometres (235 mi)
Géografi
Location Provinsi Ağrı, Turki

Gunung Ararat (basa Turki: Ağrı dağı) ya iku gunung geni kang dhuwuré 5137 mdpl ing pérangan wetan nagara Turki. Gunung iki nduwèni salju ing pucuké.

Gunung Ararat ing sajarah[besut | besut sumber]

Gunung iki minangka papaning lèrèn prau Nabi Nuh ing pungkasan banjir gedhé.