Gundhul Pacul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Gundhul Pacul awujud aké tembang bocah-bocah kang populèr wonten ing Jawa Tengah. Tembang punika kalebet tembang lelucon. Surasané tembang mau, koyo kang tinulis ing ngisor iki:

Gundhul gundhul pacul cul, gembèlengan
nyunggi nyunggi wakul kul, gembèlengan
wakul ngglimpang, segané dadi sak ratan
wakul ngglimpang, segané dadi sak ratan