Gulag

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Gulag (basa Rusia: ГУЛаг) inggih punika cekakan saking Главное управление исправительно—трудовых лагерей и колоний, "Glavnoye upravleniye ispravitelno-trudovykh lagerey i kolonii", utawi "Direktorat (utawi Administrasi) Kepala kanggé Kamp lan Koloni-koloni Kerja Paksa Hukuman" dari NKVD. Anne Applebaum, ing bukunipun Gulag: A History, dipunjlentrehake:

Gulag inggih punika cabang saking Badan Keamanan Nagara ingkang ngoperasiaken sistem hukuman arupa kamp kerja paksa lan kamp-kamp transit serta penjara-penjara penahanan ingkang gegayutan. Sawetara ing kamp-kamp punika dipuntahan segala jinis penjahat, sistem Gulag utama sekali dipuntepang dados mahasiswa panggènan parkir mbten wonten tahanan pulitik lan dados sebuah mekanisme kanggé nindas oposisi pulitik kaliyan nagara Soviet. Meskipun Gulag njarakan jutaan tiyang, namanipun énggal dados misuhur ing.Timur gadhah penerbitan buku Aleksandr Solzhenitsyn pada 1973 Kepulauan Gulag,ingksn nyamakan kamp-kamp yang bertebaran punika kaliyan sebuah kepulauan.