Gula perédhuksi

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Struktur glukosa
Struktur fruktosa

Gula perédhuksi ya iku golongan gula (karbohidrat) kang bisa ngredhuksi senyawa-senyawa panampa èlèktron, tuladhané ya iku glukosa lan fruktosa.[1] Pucuking sawijining gula peredhuksi ya iku pucuk kang ngandhut gugus aldehida utawa keto bebas. Kabèh monosakarida (glukosa, fruktosa, galaktosa) lan disakarida (laktosa,maltosa), kejaba sukrosa lan pathi (polisakarida), kalebu minangka gula peréduksi.[1] Umume gula peréduksi kang diasilake gegayutan raket karo aktifitas enzim, ya iku tansaya dhuwur aktifitas enzim mula tansaya dhuwur uga gula perédhuksi kang diasilaké.[1] Cacahé gula perédhuksi kang diasilaké nalika réaksi diukur kanthi nggunakaké peréaksi asam dinitro salisilat/dinitrosalycilic acid (DNS) ing dhawaning gelombang 540 nm.[1] Tansaya dhuwur biji absorbansi kang diasilaké, tansaya akèh uga gula perédhuksi kang kakandhut.[2]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d Lehninger AL. 1982. Dasar-Dasar Biokimia Jilid 1. Suhartono MT, penerjemah. Jakarta: Erlangga.
  2. ^ Kanti A. 2005. Actinomycetes selulolitik dari tanah hutan Taman Nasional Bukit Duabelas, Jambi. Biodiversitas 6(2):85-89.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gula_perédhuksi&oldid=976904"