Guksae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Guksae resmi Republik Koréa

Guksae utawa oksae (국새,옥새) ya iku segel resmi kang digunakake kanggo ngesahake utawa menehi stempel ing undhang-undhang dasar, sertifikat, peraturan-peraturan lan dokumen diplomatik formal Republik Korea.[1][2] Guksae diukir kanthi karakter tulisan kang ngasilake cetakan kang diarani injang. Cekelan segele kang bentuke ukir-ukiran diarani innyu.[1]

Biyen guksae diarani oksae kang digunakake minangka simbol legitimasi raja lan negara.[1] Istilah guksae mulai digunakake ing mangsa pemerintahan Gongmin saka Dinasti Goryeo (masa berkuasa 1351-1374).[1] Ing mangsa Dinasti Joseon (1397-1910), oksae digunakake minangka simbol kekuasaan kerajaan lan kanggo ngesahake dokumen-dokumen resmi.[1] Saben sawijing raja munggah tahta, seserahan oksae minangka peristiwa resmi kang nglambangake pindhahing kekuwasaan.[1] Nalika prosesi upacara, oksae ana ing panggonan prosesi kanggo nglambangake kekuwasaan raja.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g Cheon, Jingi (2008). "Guksae (State Seal) Consummate Work of Korea’s Master Craftsmen" (PDF). Koreana 22.  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  2. ^ (id)Pembuatan Segel Nasional Korea Selatan yang baru, kbs. Diundhuh tanggal 2 Juni 2010.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Guksae&oldid=989040"