Guksae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Guksae resmi Republik Koréa

Guksae utawa oksae (국새,옥새) ya iku segel resmi kang minangka ngesahake utawa mènèhi stempel ing undhang-undhang dhasar, sertifikat, peraturan-peraturan lan dokumen diplomatik formal Republik Koréa.[1][2] Guksae diukir kanthi karakter tulisan kang ngasilaké cetakan kang diarani injang. Cekelan segele kang bentuke ukir-ukiran diarani innyu.[1]

Biyèn guksae diarani oksae kang digunakaké minangka simbol legitimasi raja lan nagara.[1] Istilah guksae wiwit digunakaké ing mangsa pamaréntahan Gongmin saka Dinasti Goryeo (masa berkuasa 1351-1374).[1] Ing mangsa Dinasti Joseon (1397-1910), oksae digunakaké minangka simbol kekuasaan karajan lan kanggo ngesahake dokumen-dokumen resmi.[1] Saben sawijing raja munggah tahta, seserahan oksae minangka peristiwa resmi kang nglambangake pindhahing kekuwasaan.[1] Nalika prosesi upacara, oksae ana ing panggonan prosesi kanggo nglambangake kekuwasaan raja.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g Cheon, Jingi (2008). "Guksae (State Seal) Consummate Work of Koréa’s Master Craftsmen" (PDF). Koreana 22.  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  2. ^ Pembuatan Segel Nasional Korea Selatan yang baru, kbs. Diundhuh tanggal 2 Juni 2010.