Guksae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Guksae resmi Republik Koréa

Guksae utawa oksae (국새,옥새) ya iku segel resmi kang minangka ngesahake utawa mènèhi stempel ing undhang-undhang dhasar, sertifikat, peraturan-peraturan lan dhokumèn diplomatik formal Republik Koréa.[1][2] Guksae diukir kanthi karakter tulisan kang ngasilaké cetakan kang diarani injang. Cekelan segele kang wujudé ukir-ukiran diarani innyu.[1]

Biyèn guksae diarani oksae kang digunakaké minangka simbol legitimasi raja lan nagara.[1] Istilah guksae wiwit digunakaké ing mangsa pamaréntahan Gongmin saka Dinasti Goryeo (masa berkuasa 1351-1374).[1] Ing mangsa Dinasti Joseon (1397-1910), oksae digunakaké minangka simbol kekuasaan karajan lan kanggo ngesahake dhokumèn-dhokumèn resmi.[1] Saben sawijing raja munggah tahta, seserahan oksae minangka peristiwa resmi kang nglambangake pindhahing kekuwasaan.[1] Nalika prosesi upacara, oksae ana ing panggonan prosesi kanggo nglambangake kekuwasaan raja.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g Cheon, Jingi (2008). "Guksae (State Seal) Consummate Work of Koréa’s Master Craftsmen" (PDF). Koreana 22.  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  2. Pembuatan Segel Nasional Koréa Kidul yang baru, kbs. Diundhuh tanggal 2 Juni 2010.