Guilinggao

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Guilinggao
Gui ling gao in herbal tea shop.jpg
Jeneng liyanéTortoise Jelly, Turtle Jelly
JinisPastry
AjanganDessert
Panggonan asalChina
Woworan pokokPlastron, Chinese herbs
Buku masakan: Guilinggao  Médhia: Guilinggao
Guilinggao
Cina Padatan
Cina Prasaja 龟苓膏
Werdi literalturtle and Smilax glabra jelly

Guilinggao ( Chinese ), uga dikenal minangka sele kura-kura (sanajan ora sacara teknis) utawa bubuk penyu, minangka obat Cina kaya jeli, uga didol minangka panganan cuci mulut. Biasane digawe saka gao, utawa tempel plastron (cangkang ngisor) saka kura-kura Cuora trifasciata (umume diarani "kura-kura kothak telu", utawa "penyu koin emas", 金錢龜) [1] lan macem-macem produk herbal, khususe, China nggunakake Smilax glabra (土 伏 苓, Tu fu ling ). [2] [3] Sanajan kura-kura duwit receh emas ( Cuora trifasciata ) ditandur kanthi komersial ing Tiongkok modern, nanging larang regane; [4], sanajan bahan-bahan turtle digunakake ing guilinggao sing kasedhiya kanthi komersial, asale saka spesies penyu liyane sing umume kasedhiya. [5]Luwih asring, guilinggao sing kasedhiya kanggo komersial didol minangka panganan cuci mulut ora ngemot bubuk cangkang penyu. Dheweke nuduhake aditif herbal sing padha karo obat kasebut lan uga dipasarake kanggo menehi kulit kanggo kulit nalika ditelan.

[6]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Dharmananda, APPENDIX 1: "Golden Coin Turtle" (A report dated April 27, 2002 by ECES News (Earth Crash Earth Spirit)). Quote: "The popularity of turtle jelly can be seen in the success of Ng Yiu-ming. His chain of specialty stores has grown from one shop in 1991 to 68 today, in Hong Kong, Macau, and mainland China. Ng also packs turtle jelly into portable containers sold at convenience stores. He insists no golden coin turtles are used. 'They're too expensive' he said. '... [I]f you know how to choose the herbal ingredients, jelly made from other kinds of turtles will be just as good.'"
  2. "Medicinal Turtle Preparation". chelonia.org. Dibukak ing August 30, 2018.
  3. Dharmananda, APPENDIX 3: "Tortoise Jelly (Turtle Jelly)"
  4. Shi, Haitao; Parham, James F; Fan, Zhiyong; Hong, Meiling; Yin, Feng (2008-01-01), "Evidence for the massive scale of turtle farming in China", Oryx, Cambridge University Press, 42, pp. 147–150, doi:10.1017/S0030605308000562 Also at http://sites.google.com/site/jfparham/2008Shi.pdf
  5. Dharmananda, APPENDIX 2: "Softshell Turtle Farming". Quote: "Chinese softshell turtle used ... as a substitute ... for the golden coin turtle for making turtle jelly."
  6. Lam, Nathalie (2013-10-09). "Turtle jelly not made from turtle?". Dibukak ing 2017-08-30.