Gudangan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gudhangan

Gudhangan punika salah satunggaling dedaharan ingkang awujud urapan saking kathah janganan. Gudhangan punika kadamel saking bayem, kacang dåwå, cambah, lan pérangan ingkang paling wigati inggih punika kambil enem saged kambil gading utawi kambil sanèsipun. Langkung ecå bilih kambil ingkang dipun-ginakaken kambil enem.

Caranipun Damel Gudhangan 1. Sedaya jangananipun dipungodhong kanthi mateng. 2. Nyepakaken bumbu wujud kencur, sarem, lombok, bawang, lan moto. 3. Kambilipun dipunparut lajeng dipundang kanthi mateng. 4. Lan pungkasan dipunurap dados satunggal.

Cathetan suku[besut | besut sumber]