Grinje

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Aksara Latin
     
Infobox spesiesGrinje
Scoparia dulcis
Arya-sapu manis - scoparia dulcis - Pilangsari 2019 0.jpg
Takson
-angiosperms ·
-mesangiosperms ·
-eudicots ·
-core eudicots ·
-asterids ·
-lamiids ·
OrdoLamiales ·
KulawargaPlantaginaceae ·
TribusGratioleae ·
GenusScoparia ·
SpesiesScoparia dulcis
Masalah skrip: Fungsi "linkWithParentLabel" ora ana.
Modifica les dades a Wikidata

Grinje, grinje jepun atawa sapu manis (Scoparia dulcis) (Jawa: ꦒꦿꦶꦤ꧀ꦗꦺ, Indonésia: sapu manis) yaiku minangka spesies tanduran sing asale saka suku plantaginaceae.[1][2][3] Tanduran iki uga dikenal kanthi jeneng grinje menir, grinje jepun, lan jaka lawas.[4][5][6]

Keuntungan[besut | besut sumber]

Kabeh bagean tanduran iki ngemot saponin lan flavonoid, déné akar ngemot alkaloid.[4] Tanduran iki umume dipercaya digunakake minangka perawatan alternatif kanggo diabetes.[7][8]

Galeri[besut | besut sumber]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. Aini, Luthfiana Nurul (2013). "PENAMBAHAN UNSUR PENGARUH TEMBAGA PERTUMBUHAN KULTUR TUNAS TERHADAP JAKA TUWA (Scoparia dulcis L.) DAN PROFIL KROMATOGRAFI LAPIS TIPISNYA". Universitas Gadjah Mada. Cite journal requires |journal= (help)
  2. "Scoparia dulcis". iNaturalist.org (ing basa Indonesia). Dibukak tanggal 2019-08-27.
  3. "Herbarium Baturagung - Indonesia's based Botany Collection". botany.id. Dibukak tanggal 2019-08-27.
  4. a b "www.herbalisnusantara.com" (PDF). SCOPARIA DULCIS L.
  5. Adi, Ir Lukas Tersono (2008-01-01). Tanaman Obat & Jus utk Mengatasi Penyakit Jantung, Hipertensi, Kolesterol & Stroke (ing basa Indonesia). AgroMedia. ISBN 9789790061958.
  6. "SCOPARIA DULCIS L. Nama umum Nama". studylibid.com (ing basa Inggris). Dibukak tanggal 2019-08-27.
  7. "Google Cendekia". scholar.google.co.id. Dibukak tanggal 2019-08-27.
  8. SISWANDARI, IKA SRI (2007). "UJI PENURUNAN KADAR GLUKOSA DARAH OLEH EKSTRAK ETANOL 70% HERBA JAKA TUWA (Scoparia dulcis L.) PADA KELINCI JANTAN YANG DIBEBANI GLUKOSA" (ing basa Inggris). Universitas Muhammadiyah Surakarta. Cite journal requires |journal= (help)