Grexit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Grexit iku kadadéan hipotètis manawa Yunani metu saka Zona Valuta Bebarengan Éropah utawa diarani mawa jeneng Zona Euro. Kadadéan iki disajèkaké manawa usul supaya Yunani bisa nyaur utangé. Tembung Grexit iku gabungan saka rong tembung: Greece lan Exit sing tegesé Yunani metu. Tembung iki dikarang déning nimpuna ékonomi Citigroup Ebrahim Rahbari lan ditepungaké déning Rahbari lan nimpuna ékonomi utama global saka Citigroup Willem H. Buiter ing tanggal Fèbruari 2012.[1][2][3][4][5][6] Wong sing padha nyengkuyung usul iki ngandaraké manawa yèn Yunani ninggal Euro lan bali menyang drakhma, mula iki bakal nendhang èkspor lan sèktor pariwisatané saha nuwuhaké ékonomi lokal, kamangka sanalika bisa nyenggak impor sing larang. Wong sing ora sarujuk karo usul iki ngandaraké manawa iki bakal ngakibataké kasangsaran banget marang rakyat Yunani, kaoregan sosial, destabilisasi, ngrusak réputasi Euro lan nggawé Yunani nyedhak nagara-nagara non-Uni Éropah.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Economist Who Coined ‘Grexit’ Now Says Greece Will Stay in Euro. By Flavia Krause-Jackson. Bloomberg Business, 28 June 2015
  2. ^ A year in a word: Grexit. By Ralph Atkins. Financial Times, 23 December 2012
  3. ^ ‚Grexit‘ - Wer hat’s erfunden
  4. ^ «SNB kann die Zinsen auf minus 5 Prozent senken»
  5. ^ "Grexit – What does Grexit mean?". Gogreece.about.com. 10 April 2012. Dijupuk 16 May 2012. 
  6. ^ Buiter, Willem and Ebrahim Rahbari (6 February 2012). "Rising Risks of Greek Euro Area Exit" (PDF). Citigroup. Diarsip saka asliné ing 30 May 2012. Dijupuk 17 May 2012.