Green Book (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Green Book yaiku filem biografi drama komedi Amerika taun 2018 sing disutradarani dening Peter Farrelly lan digawe dening Jim Burke, Charles B. Wessler, Brian Hayes Currie, Peter Farrelly lan Nick Vallelonga. Manuskrip filem iki ditulis dening Nick Vallelonga, Brian Hayes Currie lan Peter Farrelly. Juru paragane iku Viggo Mortensen, Mahershala Ali lan Linda Cardellini .

Filem Green Book ing Festival Film Internasional Toronto tanggal 11 September 2018 [4] lan tayang ing Amerika Serikat tanggal 16 Nopember 2018 kanthi winates lan 21 November 2018.[5] Filem iki ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik

Paraga[besut | besut sumber]

  • Viggo Mortensen minangka Frank "Tony Lip" Vallelonga
  • Mahershala Ali minangka Don Shirley
  • Linda Cardellini minangka Dolores Vallelonga
  • Dimeter Marinov minangka Oleg
  • Mike Hatton minangka George
  • Iqbal Theba minangka Amit
  • Sebastian Maniscalco minangka Johnny Venere
  • PJ Byrne minangka produser eksekutif rekaman
  • Montrel Miller minangka pelayan Hotel Birmingham
  • Tom Virtue minangka Morgan Anderson
  • Dennis W. Hall minangka Wise Guy Mags
  • Randal Gonzalez minangka Gorman
  • Maggie Nixon minangka girl checker girl
  • Brian Distance minangka perwira polisi

Tanggepan juru kritik[besut | besut sumber]

Filem Green Book nampa ulasan apik saka juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, filem nduweni rating 82%, miturut 200 review, kanthi rating rata-rata 7.6 / 10.[6] Adhedhasar Metacritic, filem pikantuk nilai 70 saking 100, adhedhasar 46 kritik, nuduhake "review apik".[7]

Box office[besut | besut sumber]

Filem Green Book nampa $ 26,488,971 ing Amerika Utara lan $ 160,872 ing negara liya. Total pendapatane sing ditampa dening filem iki nganti $ 26,649,843, ngluwihi biaya produksi film $ 23 yuta.[3]

Ing bukaan akhir minggu sing winates, filem iki entuk $ 320,429, manggoni posisi 22 ing box office.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d "Film releases". Variety Insight. Dijupuk August 18, 2018. 
  2. "Green Book (12A)". British Board of Film Classification. November 23, 2018. Dijupuk December 10, 2018. 
  3. a b c d "Green Book (2018)". Box Office Mojo. Dijupuk December 9, 2018. 
  4. Kay, Jeremy (August 14, 2018). "Toronto unveils Contemporary World Cinema, more Galas and Special Presentations". Screen International. Dijupuk August 14, 2018. 
  5. D'Alessandro, Anthony (October 31, 2018). "‘Green Book’ Going Earlier In Limited Release Off Awards Season Heat". Deadline Hollywood. Penske Business Media. Dijupuk October 31, 2018. 
  6. "Green Book (2018)". Rotten Tomatoes. Dijupuk March 23, 2018. 
  7. "Green Book reviews". Metacritic. Dijupuk March 23, 2018. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]