Grahana rembulan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Grahana rembulan

Grahana rembulan kedadéyan nalika sapérangan utawa kabèh penampang rembulan katutup déning ayang-ayang bumi. Bab iki kedadéyan wektu posisi bumi dumunung ana ing antarané srengéngé lan rembulan ing sawijining garis lurus sing padha, saéngga cahya srengéngé ora bisa tekan lumahing rembulan amarga kaalangan déning bumi.

Jinis-jinis grahana rembulan[besut | besut sumber]

  • Grahana rembulan total
Ing grahana iki, rembulan bakal persis dumunung ing dhaérah umbra.
  • Grahana rembulan sapérangan
Ing grahana iki, ora kabèh pérangan rembulan kaalangan déning bumi. Déné sapérangan lumahing rembulan sing liya dumunung ing dhaérah penumbra. Saéngga isih ana sapérangan cahya srengéngé sing tekan lumahing rembulan.
  • Grahana rembulan penumbra
Ing grahana iki, kabèh pérangan rembulan dumunung ing pérangan penumbra. Saéngga rembulan isih bisa katon kanthi warna sing surem.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Galeri[besut | besut sumber]