Grahana rembulan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Grahana rembulan

Grahana rembulan kedadéyan nalika sebagéyan utawa kabèh penampang rembulan katutup déning ayang-ayang bumi. Bab iki kedadéyan wektu posisi bumi dumunung ana ing antara srengéngé lan rembulan ing sawijining garis lurus sing padha, saéngga cahya srengéngé ora bisa tekan lumahing rembulan amarga kaalangan déning bumi.

Jinis-jinis grahana rembulan[sunting | sunting sumber]

  • Grahana rembulan total
Ing grahana iki, rembulan bakal persis dumunung ing dhaérah umbra.
  • Grahana rembulan sebagéyan
Ing grahana iki, ora kabèh bagéyan rembulan kaalangan déning bumi. Déné sebagéyan lumahing rembulan sing liya dumunung ing dhaérah penumbra. Saéngga isih ana sebagéyan cahya srengéngé sing tekan lumahing rembulan.
  • Grahana rembulan penumbra
Ing grahana iki, kabèh bagéyan rembulan dumunung ing bagéyan penumbra. Saéngga rembulan isih bisa katon kanthi warna sing surem.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Galeri[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Grahana_rembulan&oldid=823415"