Menyang kontèn

Gose

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Gose bir, diseduh ing Bonn, Jerman (2014)

Gose ( /ɡzə/ ) minangka bir sing difermentasi anget [1] sing asale saka Goslar, Jerman. Biasane diseduh paling ora 50% tagihan gandum dadi gandum malt . Rasa sing dominan ing gose kalebu rasa asam lemon, karakteristik herbal, lan rasa asin (asil saka sumber banyu lokal utawa uyah sing ditambahake). [2] Bir gose biasane ora duwe pait hop, rasa, utawa aroma. Bir biasane duwe isi alkohol moderat 4 nganti 5% ABV.

Amarga nggunakake ketumbar lan uyah, gose ora tundhuk karo ReinheitsgebotCithakan:Snddiijini dibebasake amarga sampeyan duwe spesialisasi regional. [3] Iki entuk rasa asam sing khas liwat inokulasi karo bakteri lactobacillus.

[4]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Jane Peyton (7 Oct 2013). Beer O'Clock: Craft, Cask and Culture. Summersdale Publishers LTD. kc. 69. ISBN 9781783720057.
  2. Burnsed, Justin. "Gose" (ing basa Inggris). Dibukak ing 2017-06-08.
  3. Menuism (2016-09-12). "An Introduction to Gose Style Beers". Huffington Post (ing basa Inggris Amérika Sarékat). Dibukak ing 2017-06-08.
  4. Gose Häppchen: 100 Jahre Gosenschenke Ohne Bedenken, 1999, Leipzig, pages 13 - 63.