Gordén

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Gordén (indonésia: tirai) ya iku bagéyan saka kain utawa tekstil digunakaké kanggo ngalangi cahya . Gorden asring digantung ing njero jendela bangunan kanggo ngalangi mlebuné cahya, umpamané ing wayah wengi kanggo ngewangi supaya bisa turu, utawa nyegah cahya supaya ora metu saka bangunan (nyegah wong njaba saka ndeleng ing jero. Tirai uga nyedhiyakake pemisahan visual ing kahanan liyane kayata ing adicarapanggung endi aktor apa ancang-ancang final sing kanggo nuduhake konco sandiworo nalika pirsawan nenggo ing ngarepe sandiworo. Yen digunakake kanggo nuduhake tartamtu, biasane nalika nuduhake wiwit, sandiworo dibukak lan ditutup sak leren ing.